Palle Weis: Jeg minder meget om Flemming Rose

Palle Weis vil fortsætte i Flemming Roses kontroversielle fodspor som kulturredaktør på JP, men der er ting, der vil blive anderledes, siger han til Journalisten.dk.

Palle Weis vil fortsætte i Flemming Roses kontroversielle fodspor som kulturredaktør på JP, men der er ting, der vil blive anderledes, siger han til Journalisten.dk.

Jyllands-Postens nye kulturredaktør hedder Palle Weis. Den tidligere chefredaktør på Information har i dag overtaget roret fra Flemming Rose, der i stedet bliver udlandsredaktør på Jyllands-Posten.

»Det er et fantastisk spændende job, jeg har sagt ja til. Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang, møde mine kommende kolleger og medarbejdere. Jeg synes, Jyllands-Posten er en fantastisk avis,« siger Palle Weis til Journalisten.dk.

Flemming Rose er blevet kendt, ikke kun i Danmark, for at være kulturredaktøren, der trykte Muhammed-tegningerne og forsvarede avisens ret til at trykke dem i alverdens medier. Senest har der været furore, fordi Flemming Rose har fået den mest kendte tegning trykt i sin nye bog om Muhammed-krisen.

Palle Weis mener, at han har meget til fælles med Flemming Rose.

»Jeg synes, Flemming Rose har været en fremragende kulturredaktør, som har vist stort mod og været dygtig til at markere kulturen i Jyllands-Posten. Jeg tror, vi står for mange af de samme ting – vi kan godt lide at skabe debat med det, vi laver, og opsøge brudflader i kulturen. Jeg står meget for journalistisk kvalitet, og det vil jeg tage med over på Jyllands-Posten. Jeg mener, det er vigtigt at blive ved med at udvikle en god, kritisk kulturjournalistik, der kan holde vand,« siger Palle Weis.

Hvad bliver anderledes?

»Nu har jeg ikke engang mødt medarbejderne, så det vil jeg gerne tale med dem om først. Men der er mange steder, man kan udvikle Jyllands-Postens kulturdækning.«

Kan du komme med et eksempel?

»Jeg tror for eksempel godt, man kan gøre mere ud af det rent journalistiske. En kulturdækning skal gå på to ben: Den skal selvfølgelig bestå af kulturkritik – anmeldelser, klummer, holdninger og den slags. Men jeg mener også, der ligger en opgave i at lave ordentlig, skarp kulturjournalistik, præcis som man laver journalistik på indland, erhverv og alle de steder. Det glæder jeg mig til at komme ind og udvikle på Jyllands-Posten.«

Bliver det et fokusområde for dig at udvikle det ben noget mere?

»Ja, det bliver det.«

Ellers glæder Palle Weis sig til at træde i Flemming Roses kontroversielle fodspor.

»Jyllands-Posten har altid stået for et stort mod som nyhedsmedie. Der minder de meget om Information, de er ikke bange for at gå lidt imod strømmen. Det håber jeg at kunne gøre på Jyllands-Posten – være med til at sætte nogle andre dagsordener,« siger han.

1 Kommentar

Peder Bisgaard
16. FEBRUAR 2011
Re: Palle Weis: Jeg minder meget om Flemming Rose

 

Det var en kæmpe strategisk fejl at tage denne ærke-københavner, Flemming Rose, ind som kultur [sic!] -redaktør af Jyllands-posten .Intet menneske har siden den tyske besættelse af Danmark skadet danske økonomiske- og sikkerhedsinteresser så meget som dette i nærheden af startbanerne i Kastrup opvoksede individ. I USA og England var der også stor vrede over hvad der blev set som en bevidst provokation af den muslimske verden - ikke just hvad der var brug for ovenpå Irak krigen.

Jeg forsikrer for at de ansatte på JP/Politiken såvel som alle ærlige og rettænkende mænd og kvinder over det danske land gerne ville have været denne sag foruden, hvorfor det naturligvis var en eklatant fejl at trykke tegningerne.