Palle Steffensen bliver alligevel ikke chefredaktør i DR

Palle Steffensen siger sin stilling som chefredaktør i DR op, allerede før han starter. Han kan ikke se sig selv i den nye struktur i DR.

Palle Steffensen siger sin stilling som chefredaktør i DR op, allerede før han starter. Han kan ikke se sig selv i den nye struktur i DR.

Det er under en måned siden, at Palle Steffensen glad kunne fortælle, at han skulle overtage jobbet som chefredaktør for P3, P4 og Radioavisen. Men glæden blev kort for den tidligere programchef, der nu driver sit private kommunikationsfirma.

I sidste uge præsenterede DR sin nye ledelsesstruktur, og der blandt andet kommer til at koste 40 chefer jobbet. Dagen inden det blev præsenteret for medarbejderne, ringede mediedirektør Lars Grarup til Palle Steffensen og fortalte om den ændrede jobbeskrivelse.

»Han fortalte om den nye struktur, og at det ville blive ændrede vilkår end dem, som jeg havde sagt ja til,« siger Palle Steffensen til Journalisten.dk.

Han er selvfølgelig ærgerlig over situationen, men føler sig fint behandlet af DR.

»Der var været god dialog mellem DR og mig hele vejen, og det her sker helt uden konflikt. Det var bare ikke de vilkår, jeg skrev under på, og jeg kan ikke rigtig se mig selv i den nye magtfordeling,« siger han.

Palle Steffensen synes grundlæggende, at strukturændringen er en god ting for DR og kan godt lide den øgede gennemsigtighed i ledelsesgangene. Men ændringen i magtbalancen mellem direktørposterne og chefredaktionerne gør, at han ikke længere synes, han vil passe ind i jobbet.

»Der vil blive skubbet noget magt op i direktørstillingerne, som før lå i chefredaktionen, og det er det, der får mig til at tænke, at jobbet ikke længere er noget for mig,« siger Palle Steffensen.

Palle Steffensens tidligere farvel blev offentliggjort i DR's nyhedbrev Dråben, hvor der også bliver sat navn på flere chefer, der ikke følger med over i den nye struktur:

"Blandt de øvrige, der siger farvel til DR i den kommende tid, er driftschef Mette Lima, DR Programproduktion og sekretariatschef Kristina Aaskov Thomsen, DR HR. Ligesom den hidtidige chef for Økonomidirektørens bogholdericenter, Per Ingvardson og redaktionschef Jeppe Bjørn Høj, Programspecialister Ledelse," skriver Dråben.

0 Kommentarer