Pak sydfrugterne

Lars Thomsen, 48 år, fra østjysk landbrugsredaktør til hotelentreprenør og -ejer i Brasilien.

Lars Thomsen, 48 år, fra østjysk landbrugsredaktør til hotelentreprenør og -ejer i Brasilien.

Over Caipirinha'en med de friske limefrugter og udsigten over poolen til Atlanterhavet samler Journalistens udsendte sig sammen til det kritiske spørgsmål: Hvorfor nu det?
Som yngre rejste jeg flere gange hvert år på månedlange rygsækrejser overalt i verden, og jeg fokuserede i de sidste af mine år som ansat på Vejle Amts Folkeblad på Sydamerika. Her i det lidt bohemeagtige Trancoso havde jeg mødt mit livs kærlighed, Dilma, som nu er min kone og mor til vores fælles syvårige datter, Laura. Og her lagde vi planer for min lidt svævende drøm om selv at opføre og drive et backpackerhotel, som siden har udviklet sig til noget langt mere ambitiøst.

Var du træt af journalistikken?
Egentlig ikke. Det var en privilegeret og spændende tid med gode kolleger. Men jeg kunne ikke se Dilma, der er en livsglad Bahia-kvinde uden meget uddannelse, flytte til Danmark. Hun blomstrer bedst her i den afrikanskdominerede, meget afslappede Bahia-provins, hvor jeg også holder af at leve og bo. Journalistik fremstår som verdens vigtigste job, når man er midt i det, men helt anderledes på den anden side. Jeg holder af selv at bestemme og af den afslappede livsstil her i havaianas og shorts dagen lang og året rundt. Jeg følger stadig lidt med på nettet, og i dag er journalistik med stadig mere fokus på kvantitet og hurtige sensationer noget helt andet, end dengang jeg sagde mit job op for 13 år siden.

Hvad vidste du egentlig på forhånd om at drive hotel?
Ikke det fjerneste. Kun havde jeg sammen med Dilma lysten og viljen. Vi startede uden kredit og på masser af spaghetti med otte selvtegnede og dengang temmelig spartansk indrettede lejligheder. I år er vi endelig efter 12 års byggeri blevet helt færdige med at etablere det antal kvalitetslejligheder, som der er plads til, hvis grunden stadig skal fremstå som den ønskede mellemting mellem regnskov og en tropisk have, hvor der dagligt kan ses kolibrier og i ny og næ et dovendyr eller en abefamilie på gennemrejse. ½

CV: Uddannet fra DJH. Arbejdede derefter på JydskeVestkysten og Vejle Amts Folkeblad, inden han i 1998 flyttede til Brasilien.

0 Kommentarer