search

På vej mod skolebænken

Om 10 dage begynder jeg på min gæsteoptræden som underviser på Danmarks Journalisthøjshole. Jeg har fået fornøjelsen af at skulle undervise i et fagspeciale om online medier på 7.

Om 10 dage begynder jeg på min gæsteoptræden som underviser på Danmarks Journalisthøjshole. Jeg har fået fornøjelsen af at skulle undervise i et fagspeciale om online medier på 7. semester, og jeg glæder mig rigtig meget til mødet med de studerende, opleve hvad de kan og vil samt ikke mindst alle diskussionerne.

En af de ting, vi helt sikkert vil komme til at diskutere er mulighederne for fremtidens journalister – inklusive dem selv – i en verden, hvor de klassiske medier har det svært, og hvor medieforbrugerne er i konstant bevægelse. Holder vores klassiske definition af, hvad en journalist er og bør være her? Eller giver det mening at begynde at pille ved journalistiske rolle og måde at arbejde på?

Der er allerede mange, der piller og forsøger nye ting. Og det er faktisk i mine øjne noget af det mest spændende ved den nuværende situation; at nøden fordrer kreative løsningsmuligheder.

Der er plads til mange flere, der eksperimenter og forlader den trygge flok. Mit store håb er, at nogle af dem, jeg får fornøjelsen af at have med at gøre, bliver nogle af dem, man kommer til at høre om, der går nye veje og udfordrer konventionerne i årene fremover. Mulighederne har aldrig været bedre, hvis man virkelig brænder efter at sætte sit eget præg på udviklingen.

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen