search

På Tour med B.S.

Udover i årevis at have sørget for, at rytterne på Bjarne Riis’ cykelhold ikke har siddet med ryggen til døren i restauranten over aftensmaden efter dagens etape – for man ved jo aldrig, hv

Udover i årevis at have sørget for, at rytterne på Bjarne Riis’ cykelhold ikke har siddet med ryggen til døren i restauranten over aftensmaden efter dagens etape – for man ved jo aldrig, hvem der måtte dukke op med et hævet skydevåben, er vist nok filosofien – er det vel efterhånden på tide, at jægersoldaten B.S. Christiansen kommer i felten.

Efter sigende ikke hans foretrukne terræn, men han har både læst og skrevet sig til en del erfaring udi den aktive tjenestes teori. Ej at forglemme den årlige foranstaltning af cykelholdets overlevelsestur i vildmarken, som dog helst ikke skal længere ud på de vilde våger, end TV2’s fotograf kan følge med. Vi skulle jo nødig gå glip af den halve times sindsoprivende og sammenklippede dokumentar på skærmen en tre-fire gange i optakten og under de første dages Tour de France.

I sin substans og terminologi går turen ud på at optimere teamspirit, fællesskab og samarbejde under vanskelige fysiske forhold. Riis har til lejligheden og i øvrigt for resten af sæsonen tilegnet sig B.S.-lingo til selvsamme brug, og så iklæder de sig ellers alle derfra alvorlige miner, polarpels og såmænd røgdykkerudstyr, hvis situationen er ekstraordinært tilspidset. I sidste ende skulle øvelsen minimere fejlprocenten og maksimere evnen til at arbejde for hinanden under eksempelvis det teknisk krævende og væsentlige holdløb i Touren. At så det halve af banden var ved at ryge i grøften i et sving forleden er blot en detalje.

Men for en gangs skyld ser det ud til, at B.S. Christiansen i år kan træde i karakter og gøre sin indflydelse gældende på både Team Saxo Bank og selv udfaldet af Tour de France. Hvis holdet vel at mærke spiller sine kort rigtigt og ikke blotlægger taktikken på forhånd. I hvert fald bør det være åbenlyst for enhver med blot en smule analytisk indsigt i det videre forløb af verdens hårdeste cykelløb, at Riis-rytterne ikke har en kina-kasakher-mands chance for slå Astana på reel vis.

En ting er selvfølgelig, hvad de måtte putte i drikkedunkene eller skyde i armene, men det gælder både for Astana og Saxo Bank, og er i den interne kappestrid at betragte indenfor reglementet.

Men udfordringsretorikken, pokerfjæsene og det taktiske hemmelighedskræmmeri vil fortsætte til gudsjammerlig kedsomhed henover hviledage og ligegyldige mellemetaper i lang tid endnu. Ikke mindst i TV2-studiet og fra kommentatorboksen i Frankrig. Vi snakker den moderne udgave af Kejserens nye Cykelklæder.

Mit bud er, at B.S Christiansen en af de nærmeste dage forsvinder fra kameravinklen for at drage i forvejen og ud på sin endegyldige mission. Frem til næstsidste etapes kommende åsted og udtænke sig det perfekte cover. Simpelthen gøre cykelsportsjournalisten Henrik Jul Hansens bogtitel ”Man kan ikke gemme sig på et Bjerg” til skamme og bygge det ultimative sniperskjul omkring trægrænsen til det Skallede Bjerg, Mont Ventoux.

På selve dagen står den i al enkelthed på salonriffel, kikkertsigte og så ellers plaffe dem fra en ende på vej op: Contador, Armstrong, Leipheimer og Klöden.

Så den luxembourgske bønnespire af en halvdansker, Andy Schleck, med lidt god vilje kan kaste sig om halsen på B.S. til sejrsfesten i Paris dagen derpå i et indforstået mission accomplished

LÆS OGSÅ:
Tour de Twitter
Tour de Trance

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen