På glatis med islandske ponyer

Faglig flovmand: De fleste mediearbejdere kender følelsen af at stå med en opgave, man dybest set ikke har lyst til at lægge navn til. I denne serie bringer Journalisten en række små fortællinger om faglige flovmænd.

i 2003 blev jeg ansat som journalist på Jyllands-Posten. Jeg kom fra Information, som jo er en totalt seriøs avis, hvor jeg blandt andet havde skrevet meget om sextrafficking.

På JP blev jeg ansat i en særlig stilling som graverjournalist, hvilket også var lidt fint. Men jeg fandt ud af, at selv om man var graverjournalist, så skulle man stadig indgå i søndagsvagten på avisen. Og her blev jeg altså sendt ud for at lave en reportage fra skøjtebanen på Kongens Nytorv, hvor der var en opvisning med islandske heste i forbindelse med skøjtebanens åbning.

Jeg syntes, det var forfærdeligt, men det var ikke noget, jeg kunne sige nej til. Jeg tror sågar, jeg skulle gå rundt og lave voxpop og høre, hvad folk syntes om det, de så. Det var noget med, at hestene skulle ride rundt på isen i en særlig gangart, der hedder tølt. Avisen gejlede det helt op, og der skulle oven i købet en fotograf med, og jeg havde det bare så dårligt med tanken om at skulle sætte min byline på reportagen.

Det sjove er, at jeg aldrig har skrevet en artikel, der har givet så meget respons. Det var helt overvældende så mange emails, jeg fik, hvor folk skrev: “Hold kæft, hvor var det godt og indlevende skildret – det var næsten, så man kunne se dem trave foran sig”. Det var både hesteentusiaster og almindelige mennesker, der skrev. På forhånd anede jeg ikke, hvad jeg skulle skrive, så jeg havde skyndt mig at researche på det der tølt. Måske var det derfor, de syntes, reportagen var så god og indsigtsfuld.

– Journalist Ulrikke Moustgaard, magasinet Udvikling
Fortalt til lasse højsgaard

0 Kommentarer