P3 Nyheder strammer kursen

Det er ikke god journalistik at viderebringe undersøgelser ukritisk, siger chefen for P3 Nyheder.

Det er ikke god journalistik at viderebringe undersøgelser ukritisk, siger chefen for P3 Nyheder.Hvis det er rigtigt, at P3 Nyheder er for flittige til at viderebringe alle mulige undersøgelser, bør P3 Nyheder stramme op på profilen.
Det siger chef for P3 Nyheder, Eva Højrup, efter lektor på Journalisthøjskolen, Annette Holm har udtalt, at P3 Nyheder bør være mere tilbageholdende med at omtale nye undersøgelser.
”Vi skal ikke videregive hvad som helst, men demonstrere at vi er kritiske og sorterer i nyhedsstrømmen, så vi kun fortæller de vigtigste historier for lytterne,” siger Eva Højrup.

Annette Holms optælling viser, at P3 Nyheder på fem tilfældige dage omtalte 14 undersøgelser, to rapporter og tre meningsmålinger.
Det gælder for eksempel undersøgelser, der viste, at unge dropper kondomer. Danske forbrugere køber udenlandske kyllinger. Og at vi har mere ondt i hovedet end tidligere
Til kritikken siger Eva Højrup:
”Hvis tallene tegner et korrekt billede, får det alarmklokkerne til at ringe, og det betyder at jeg vil holde særligt øje med det i den kommende tid. Det er ikke god journalistik at fortælle om 17 forskellige undersøgelser på samme dag. Det forvirrer bare folk,” siger Eva Højrup.
Hun understreger dog, at Annette Holms undersøgelse – fem dages radio – ikke hviler på et særligt tungt grundlag.
”Jeg har ikke selv lagt mærke til, at vi har så mange historier med nye undersøgelser. Men det er et journalistisk symptom. Hvis man lavede den samme optælling på andre medier, ville billedet sikkert være det samme,” siger hun.

1 Kommentar

Michael Bjørnbak Martensen, journalist (DJ)
18. MAJ 2007
Eva Højrup bruger automat-svaret
Dygtig pige, hende Eva Højrup. Hun skulle hellere have sagt, at undersøgelser er interessante, og Holms konstateringer vil føre til, at DR i fremtiden vil gå bag om materialet og lave journalistik baseret på researchet journalistisk arbejde. Men ok, det med at beklage, er god krise-kommunikation.