P3 køber homo-annonce i nordjysk avis

Radioprogrammet Monte Carlo har i dag indrykket en positiv annonce for homovielser i Vesthimmerlands Folkeblad. Redaktøren, som mener at homovielser er "forkert" og ikke vil "bruge spalteplads på det", tager til genmæle efter al kritikken.

Radioprogrammet Monte Carlo har i dag indrykket en positiv annonce for homovielser i Vesthimmerlands Folkeblad. Redaktøren, som mener at homovielser er "forkert" og ikke vil "bruge spalteplads på det", tager til genmæle efter al kritikken.
For cirka en uge siden blev redaktøren for Vesthimmerlands Folkeblad, Preben Eskildsen, kendt i hele landet, da han med følgende svar til Aalborg Stift nægtede at skrive om vielser af homoseksuelle:

"I kan skrive hvad pokker I vil angående homovielser, men der er forkert og vi vil ikke bruge spalteplads på det."

I dag tager P3-programmet Monte Carlo revanche på de homoseksuelles vegne. I den netop udkommede version af Vesthimmerlands Folkeblad har radioprogrammet indrykket en helsidesannonce på side 19. Med et billede af værterne og en lyserød enhjørning, står der stort: "Homovielser – det blev et kæmpe JA TAK!"

På P3's hjemmeside forklareres annoncen:

"Idéen med annoncen var altså at gøre læserne af Vesthimmerlands Folkeblad opmærksomme på, at også den homoseksuelle del af deres læserskare nu havde ret til at blive viet i folkekirken. Det skulle nu være klart."

Initiativet til annoncen opstod fordi udtalelserne fra Preben Eskildsen faldt værterne for programmet for brystet. Det viste sig dog, at det ikke er tilladt at bruge licensmidlerne fra DR til at indrykke annoncer. I stedet trådte komikeren Uffe Holm til og tilbød at betale.

Uden at nævne annoncen med et ord, tager redaktør Preben Eskildsen til genmæle i sagen i et indlæg på samme opslag som annoncen(side 18-19). Her argumenterer han for, at vielserne af homoseksuelle ikke har særlig stor nyhedsværdi, da der er blevet skrevet så meget om dem, og de ikke har en særlig lokal vinkel. Preben Eskildsen giver heller ikke meget for kritikken af, at han skulle knægte ytringsfriheden. Han mener netop, at ytringsfrihed betyder, at avisen selv kan bestemme, hvad den vil skrive.

Til sidst kommer Preben Eskildsen ind på de meninger han ytrede i svaret til Aalborg Stift:

"At redaktionen af Vesthimmerlands Folkeblad i et svar til Aalborg Stift om det vedtagne vielsesritual – og om kirkeministeren – bør ikke få læsere af denne avis til at tvivle på, at vi også i fremtiden vil bestræbe os på at løse den opgave, som en lokal ugeavis naturligt har: at bringe lokale af enhver slags og at viderebringe læsernes mening om stort og småt," skriver Preben Eskildsen, der med bemærkningen om kirkeministeren henviser til, at han også svarede til Aalborg Stift, at man skulle sende Manu Sareen "tilbage til der hvor han kommer fra".

1 Kommentar

Mikael Nielsen
21. JUNI 2012
Re: P3 køber homo-annonce i nordjysk avis
Det er fedt, at bøsser og lesbiske nu kan vies i folkekirken. Men hvornår bliver det også et krav fra politikernes side, at de skal kunne giftes i baptistkirkerne, den katolske kirke, i de muslimske trossamfund og alle andre trossamfund som er godkendt i Danmark?