P2 skæres ned til en musikkanal

De omfattende besparelser i DR får nu konkrete konsekvenser for P2. Den 7. januar ændres stationen til en næsten ren musikkanal.

De omfattende besparelser i DR får nu konkrete konsekvenser for P2. Den 7. januar ændres stationen til en næsten ren musikkanal.

Fremover bliver der langt færre magasinprogrammer på P2, skriver Berlingske Tidende, der i dag kan berette om den ny programflade.

Bortset fra morgenandagten, 12 radioaviser og en halv times kulturnyheder dagligt, så bliver P2 en ren musikkanal på hverdage med overvejende klassisk musik. Andre kunstarter som Teatermagasinet, Kunstmagasinet og P2 Plus Bog – som røg ind på P2, da DR fik koncessionen på den fjerde radiokanal – ryger ud igen og integreres i et nyt kulturprogrogram i weekenden, skriver avisen.

Farvel er det også til Radioteatret, Bolero, Pladeforum og Operanyt. Radio Drama skrumper ind til en halv time søndag. Og jazzen skæres ligeledes ned.

Kulturchef Torben Smidt Hansen oplyser dog, at en del af stoffet vil blive formidlet i forbindelse med de øvrige programmer.

Alle fire FM-kanaler har måttet skære 14 procent af det nuværende budget som følge af budgetoverskridelserne i forbindelse med byggeriet af DR-Byen og koncerthuset.

Læs hele interviewet i Berlingske her:  

 

0 Kommentarer