P1 og P2 lægges sammen – nye DAB-kanaler på vej

Omlægning af DR's radiokanaler er nu på plads. P1 og P2 flytter sammen som følge af regeringens medieforlig. Men der kommer til gengæld helt nye kanaler på DAB, fortæller generaldirektør Kenneth Plummer til Journalisten.dk. 

Omlægning af DR's radiokanaler er nu på plads. P1 og P2 flytter sammen som følge af regeringens medieforlig. Men der kommer til gengæld helt nye kanaler på DAB, fortæller generaldirektør Kenneth Plummer til Journalisten.dk. 

Fra 4 FM-kanaler i dag til 3 FM-kanaler i 2011.

Sådan lød opgaven til DR, da VK-regeringen med støtte fra Dansk Folkeparti og Liberal Alliance for nylig indgik medieforlig for de kommende fire år.

Nu har DR's direktion så taget konsekvensen: De nuværende to FM-kanaler – P1 og P2 – lægges sammen.

Helt konkret er det i dag blevet vedtaget, at man bevarer P1's kanalprofil med tale- og oplysningsradio, nyheder og baggrund, men at kanalen kommer til at dele frekvens med den klassiske musik, som man kender den fra P2. 

Men oven i følger så nye ekstra tilbud på DAB.  

"Samtidig med, at P1 og P2 skal dele FM-frekvenser, så får de hver især deres egen DAB-kanal," siger Kenneth Plummer til Journalisten.dk og tilføjer, at det vil blive fulgt op af en ny massiv markedsføring af DR's tilbud på DAB.

Konkret oprettes både en 24-timers P1-kanal og en 24-timers P2-kanal på DAB, hvorved danskerne reelt ikke mister nogen af de gamle kanaler, selvom der skæres ned på antallet af FM-frekvenser til DR. Den nye radiostruktur betyder endvidere markant færre genudsendelser – både af P1 og P2-programmer.

Så med andre ord, så betyder den her besparelse, at vi rent faktisk får mere radio?

"Ja, det kan du faktisk godt sige," udtaler DR's generaldirektør til Journalisten.dk med tilføjelsen:

"Vi mener selv, at vi nu kommer til at styrke den klassiske musik, ved at vi får halvanden kanal P2. Og oven i kommer så også halvanden P1-kanal."

Med den nye klassiske kanal på DAB er Danmarks Radios Symfoniorkester samtidig også sikret fortsat fast radiotransmission.

"Man vil stadig kunne høre alle koncerterne fra symfoniorkestret," siger DR's generaldirektør.  

Udvidelserne på DAB stopper i øvrigt ikke her. I løbet af sommeren præsenterer DR yderligere et par nye DAB-kanaler, afslører Kenneth Plummer:

"Der vil også komme en række andre nye DAB-kanaler. Og det vil ikke bare være jukeboks-kanaler, men rigtige radiokanaler," siger han.

Den noget større omlægning af hele DR's DAB-tilbud vil ske "hen over sommeren". 

0 Kommentarer