P1 og P2 bliver lagt sammen

DR lægger radiokanalerne P1 og P2 sammen fra 1. november. Det betyder, at du kan høre klassisk musik fra klokken 18 til klokken 6 alle hverdage. Begge kanaler fortsætter dog på DAB.

DR lægger radiokanalerne P1 og P2 sammen fra 1. november. Det betyder, at du kan høre klassisk musik fra klokken 18 til klokken 6 alle hverdage. Begge kanaler fortsætter dog på DAB.

Beslutningen blev truffet i fredags af DR's bestyrelse.

Det betyder i praksis, at du fra 1. november 2011 kan høre P1 fra klokken 6 om morgenen og frem til klokken 18 om aftenen alle hverdage på den frekvens, der plejede at være "ren" P1. Herefter slår kanalen over i klassisk musik, som vi kender det fra P2.

I weekenderne får den klassiske musik lov at blive to timer længere på morgenfladen, inden P1 overtager.

Det oplyste DR i P1-programmet DR Indefra søndag. Du kan høre udsendelsen her.

Både P1 og P2 fortsætter dog som selvstændige kanaler på DAB, altså som digital radio. Jazzfans er blandt andet nødt til at tune ind på P2 på DAB, da jazzmusikken er blevet pillet ud af FM-fladen.

Sammenlægningen af de to kanaler har i øvrigt været længe undervejs. Tilbage i juni 2010 lavede Journalisten.dk et interview om sagen med daværende DR-generaldirektør Kenneth Plummer. Det kan læses her.

1 Kommentar

Jytte Kjærgaard
21. MARTS 2011
Re: P1 og P2 bliver lagt sammen og ingen jazz for licensen

Generaldirektøren siger, at DR skal være mere orienteret mod public service, men hvordan harmonerer det med dette citat:  "Jazzfans er blandt andet nødt til at tune ind på P2 på DAB, da jazzmusikken er blevet pillet ud af FM-fladen,".

Danmark, som en stolt jazz-nation med en lang tradition for at have musiker i verdensklasse afspejler sig ikke i DRs nye strategi - det swinger ganske enkelt ikke for fedt i DR.

Det er vel kun overgået morgenandagten at blive kørt ud på et blindspor. Ave Maria, siger jeg bare og beder til, at hun vil forære mig en DAB radio!