P1-magasinet ’Harddisken’ bliver myndig

Gennem 937 udsendelser har 'Harddisken' fulgt den digitale verden. Nu er fylder programmet 18 år, og det fejres med gratis lydbøger.

Gennem 937 udsendelser har 'Harddisken' fulgt den digitale verden. Nu er fylder programmet 18 år, og det fejres med gratis lydbøger.

Da 'Harddisken' sendte første gang på P1 søndag den 9. januar 1994, handlede det blandt andet om virtual reality i Japan, nørdefest i Herning og Søren Fauli, der begejstret fortalte om sin nye mobiltelefon, som han dog nærmest måtte bruge i hemmelighed, fordi folk så skævt til ham, når han gik på gaden og talte i telefon.

Programmet handlede også om Internettet, som omkring fem procent af danskerne dengang havde fået adgang til.

»Når jeg fortalte mine kolleger og studiekammerater, hvad jeg arbejdede med, så kiggede de bare på mig og lignede et stort spørgsmålstegn, for de anede ikke, hvad jeg talte om,« udtaler radiovært Henrik Føhns, der i 1993 var med til at starte 'Harddisken', i en mail til Journalisten.dk.

Føhns tog senere turen omkring den skrevne men vendte i 2006 tilbage til 'Harddisken', hvor han i dag danner han værtspar med Anders Høeg Nissen.

For at fejre fødselsdagen bliver det gennem januar og februar muligt at downloade tre lydbøger på 'Harddiskens' hjemmeside. Det drejer sig:

  • "Steve Jobs – manden bag Apple"
  • "Facebook – fra kollegieværelse til børskandidat"
  • "Hvad ville Google gøre?"
Du kan hente bøgerne her

Sidste år var 'Harddisken' det tredje mest downloadede program på podcast kun overgået af 'De Sorte Spejdere' og 'Mads & Monopolet'.

0 Kommentarer