P1 får pris på Christiania for at være mønsterbryder

P1 modtager Henrich Prisen 2010 for at turde være mønsterbrydere. Prisen overrækkes til en prisfest på Christiania med blandt andre Master Fatman og Kira Skov. »En fornøjelse,« siger P1-chef.

P1 modtager Henrich Prisen 2010 for at turde være mønsterbrydere. Prisen overrækkes til en prisfest på Christiania med blandt andre Master Fatman og Kira Skov. »En fornøjelse,« siger P1-chef.

Den 23. september besøger P1-folk fristaden Christiania i København. Her skal de modtage Heinrich Prisen 2010 for at turde være mønsterbrydere.

»P1 får prisen for mange års levering af tankevækkende radioprogrammer, der med dybde, perspektiv og analyse får os til at standse op og skaber rum for fordybelse. P1 modtager Heinrich Prisen for sin insisteren på langsomhed og at fastholde sin profil i en (medie)verden, der går hurtigere og hurtigere,« står der i den officielle motivation, skriver DR i en pressemeddelelse.

Prisen gives til nogle, der »inspirerer til at tænke og handle på tværs af etablerede normer, eller som i kraft af livsappetit og personlighed efterlader indtryk hos andre«. Der uddeles ti Heinrich-priser til alt fra kunstnere og musikere til foreninger.

»Vi arbejder døgnet rundt på at opfylde P1's formål – nemlig at sætte viden i perspektiv for flere hundrede tusinde videbegærlige lyttere. Det er en fornøjelse at skulle modtage en pris for kanalens samlede indsats – og at modtage et prædikat som mønsterbryder i så høj en alder,« siger P1-chef Anders Kinch-Jensen.

Han henviser til, at P1 i 2010 fylder 85 år.

Prisen uddeles til en stor gallafest i Den Grå Hal på Christiania. Master Fatman er vært, og blandt de optrædende er musikerne Abdullah S, Kira Skov og Who Made Who, samt skuespillerinde Jytte Abildstrøm.

Heinrich Prisen er ikke en pris, der har tilknytning til Christiania, ud over at prisoverrækkelsen i år finder sted i fristaden. Du kan læse mere om prisen her.

En lang række kendisser har hjulpet med at oprette prisen, sidde i jury eller optræde, siden den blev indstiftet i 2009 – blandt andre skuespiller Søren Fauli, journalist Mads Brügger og DJ Djuna Barnes.

0 Kommentarer