Overforbrug på festival undersøges

Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse har på et lukket møde forlangt en detaljeret redegørelse fra forbundsledelsen om overforbruget på 700.000 kroner på fagfestivalen.

Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse har på et lukket møde forlangt en detaljeret redegørelse fra forbundsledelsen om overforbruget på 700.000 kroner på fagfestivalen. 

Hovedbestyrelsen vil have en detaljeret redegørelse fra forbundsledelsen om overforbruget på næsten 700.000 kroner på Fagfestival 08. Det blev konklusionen på et lukket møde den 11. marts, erfarer Journalisten.

Ophidselsen er stor over, at der er brugt penge til aktiviteter, der ikke var budgetteret. Lemfældigheden med bevilgede midler fremgår ifølge flere medlemmer af hovedbestyrelsen af den afrapportering, HB fik forelagt 11. marts. Således forklares et logo til 27.000 kroner:
"Vi havde ikke i budgettet beregnet, at Fagfestival havde en meget svag visuel identitet i 2006 og derfor skulle ændres."
»Det er tilsidesættelse og foragt for beslutningsproceduren i DJ,« raser hovedbestyrelsesmedlem Morten Uhrenholdt i magasinet Journalisten.

I HB-kredsen anerkendes dele af overforbruget som acceptabelt. For eksempel den akutte indsættelse af flere busser til regnvejrsramte deltagere. Men især de løbende overskridelser bliver der set meget kritisk på. Det gælder for eksempel store honorarudgifter til oplægsholdere.
»Jeg var så fordybet i at skabe programindhold, at jeg først alt for sent konstaterede, at udgifterne til de medvirkende langt oversteg budgettet,« forklarer informationschef Esben Ørberg.

Læs magasinartiklen her.

1 Kommentar

Håkon Stolberg
14. APRIL 2009
Re: Overforbrug på festival undersøges

Hov. Var det ikke de studerendes skyld?