Overfladisk og spændende

 

 

To ud af tre vurderer, at flerfunktionalitet gør journalistikken mere overfladisk. Men knap halvdelen mener, at deres arbejde bliver mere spændende. JOURNALISTEN har spurgt, hvordan 620 DJ-medlemmer på fem arbejdspladser har det med flerfunktionalitet.

Flerfunktionalitet og flermedialitet er allerede vilkåret på flere danske dagblade. NORDJYSKE Stiftstidende har det snart fuldt ud, og andre dagblade er også godt på vej med ønsker om, at journalister, ud over at skrive, også skal fotografere og lave radio og tv.

JOURNALISTEN har spurgt omkring 620 DJ-medlemmer på NORDJYSKE Stiftstidende, TV2/NORD, Århus Stiftstidende, Jyllands-Posten og Berlingske Tidende. 341 af dem svarede blandt andet på, hvad deres syn er på de nye arbejdsopgaver, som de enten har fået eller måske snart får. Undersøgelsen er lavet i samarbejde med DICAR.

Næsten to ud af tre vurderer, at journalistikken generelt bliver mere overfladisk, men samtidig mener godt 40 procent, at arbejdet bliver mere spændende.

En af de adspurgte kommenterer sit forhold til flerfunktionalitet på denne måde:

"That's life, og jeg er ikke bange for mig selv i den sammenhæng, men jeg er RIGTIG bange for, at det går ud over hele det journalistiske produkt."

NORDJYSKE Stiftstidende, der er en del af koncernen NORDJYSKE Medier, er et af de medier, som lige nu er i gang med at gøre journalisterne flerfunktionelle. På NORDJYSKE Stiftstidende mener lidt under to tredjedele af DJ-medlemmerne, at deres arbejde er lige så eller mere tilfredsstillende end før mediesammensmeltningen. 60 procent vurderer, at journalistikken er lige så god eller bedre, end før de blev flermediale.

Men der er også omkring 30 procent af journalisterne på NORDJYSKE Stiftstidende, som synes, deres arbejde er blevet mindre tilfredsstillende og dårligere rent journalistisk.

På TV2/NORD er holdningen til flerfunktionalitet meget negativ. Næsten 80 procent af de medieansatte mener, at flerfunktionalitet betyder overfladisk journalistik.

Undersøgelsen kan læses på www.dicar.dk/journalisten

Læs også: Styrket formand fik smæk, Delegeretmødet vildledt, Journalistforbundets hovedbestyrelse, Arbejdsløshed på læberne, Valgt fra, Sløvt fremmøde, Brugsanvisning til bijobregel, Demokratiet nedlagde demokratiet, Delegeretmøde hvert år, Den store kontingentkomedie, 20 kr. mere i kontingent, DJ accepterer virkeligheden, DR-ansatte efterlyser bedre pli, Når magten selv tager magten, 421.000 til Safety Fonden og Kampstjernen Mette

 

0 Kommentarer