Overenskomst på Urban

TILFREDSHED. Selv om Urban har holdt et-års fødselsdag, så er det først nu, at avisens medarbejderne har fået en overenskomt. Den er trådt i kraft her ved årsskiftet. Det er Dansk Journalistforbunds faglige konsulent Hans Jørgen Dybro, der har ledet overenskomst-forhandlingerne. »Medarbejderne gav os deres fulde opbakning. De var også parate til at gå i konflikt for at få en overenskomst,« siger Hans Jørgen Dybro.

TILFREDSHED. Selv om Urban har holdt et-års fødselsdag, så er det først nu, at avisens medarbejderne har fået en overenskomt. Den er trådt i kraft her ved årsskiftet.

Det er Dansk Journalistforbunds faglige konsulent Hans Jørgen Dybro, der har ledet overenskomst-forhandlingerne.

»Medarbejderne gav os deres fulde opbakning. De var også parate til at gå i konflikt for at få en overenskomst,« siger Hans Jørgen Dybro.

Medarbejderne på Urban har nu en overenskomst, der på nogle punkter er ringere end overenskomsten for andre journalister i det Berlingske Hus.

For eksempel har journalisterne på Urban kun ret til seks ugers ferie, hvorimod journalisterne på Berlingske Tidende har syv ugers ferie. Samtidig har Urbans journalister et kortere opsigelsesvarsel end kollegerne på Berlingske Tidende.

»Vi er glade og tilfredse,« siger Lykke Wiborg Johansen, tillidsrepræsentant på Urban. Hun tilføjer:

»Tiden er ikke til at få den samme overenskomst som på Berlingske Tidende, og det accepterer vi. Vi laver også en anden type avis, der skal overleve på andre vilkår end Berlingske Tidende. 

0 Kommentarer