Overblik

SJOV. Gratisavisen 24timer lancerede den 22. maj sit nye online-univers 24.dk med den ambition at lave 'Danmarks sjoveste webavis'.

SJOV. Gratisavisen 24timer lancerede den 22. maj sit nye online-univers 24.dk med den ambition at lave 'Danmarks sjoveste webavis'. Som noget helt nyt betaler 24.dk sine brugere for at indsende kommentarer, billeder og videoer. Betalingen sker i såkaldte sec, som kan veksles til forskellige præmier. 24.dk adskiller sig fra andre web-aviser ved, at forsiden kun fylder ét skærmbillede – og sitet er integreret med eksterne tjenester som You-tube.com og Slide.com, så brugerne blandt andet kan koble video og slideshows til deres profiler.

OPTUR. De danske dagblade solgte mange annoncer i første kvartal, fortæller Berlingske Tidende. Mediebureauet Mindshare har beregnet, at annonceomsætningen er steget med otte procent sammenlignet med de første tre måneder af 2006. Til gengæld har aviserne sværere og sværere ved at få afsat annoncerne til læserne. Oplaget faldt over hele linjen i april. Blandt de store aviser gik det værst ud over Politiken, som solgte ni procent færre aviser end året før. Markedsforing.dk giver det gode aprilvejr skylden.

NET-TV. Den 7. juni åbner DR sin nye online-kanal, DR Update, som bringer små, kompakte nyhedsindslag med løbende opdatering. Kanalen vil samtidig blive sendt som almindelig tv-kanal – i første omgang dog kun til Canal Digitals parabol-abonnenter. DR har udviklet en ny 'player' til kanalen, og det vil blandt andet være muligt at stemme på de bedste indslag. De fem værter blev præsenteret den 21. maj: Lotte Thor-Jensen, Louise Bjerregaard , Kasper Jessing, Abdel Aziz Mahmoud og Anette Dich.

SPARERUNDE. David Montgomerys sparerunde i Det Berlingske Officin rullede den 21. maj hen over Berlingske Tidende. Et ansættelsesstop i tide var med til at nedsætte antallet af regulære fyringer fra 20 til 4.
»Afskedigelser er aldrig gode, men med det forbehold synes jeg, at vi kan være tilfredse med, at vi har fået afbødet virkningerne af spareplanen, dels ved at bringe antallet af fyringer ned, dels ved at få forbedret vilkårene for de kolleger, der bliver fyret,« siger tillidsmand Jesper Termansen. De journalister, der mistede jobbet, bliver fritstillet i deres opsigelsesperiode og må arbejde freelance i begrænset omfang, uden at det bliver modregnet i lønnen. Samtidig får de en ekstra månedsløn i godtgørelse.

POLITI. »Det er så typisk, at I vælger at fokusere på lige det splitsekund, hvor sådan noget sker, når I skriver om en demonstration, hvor flere bliver anholdt for at være i besiddelse af molotovcocktails,« sagde polititalsmand Flemming Steen Munch, da Politiken.dk den 18. maj bragte billedet af en meget hårdhændet anholdelse i forbindelse med en demonstration på årsdagen for den 18. maj 1993. I det hele taget har forholdet mellem Politiet og pressen været anspændt i København i den seneste tid. Følg debatten på Pressefotografforbundet.dk

DELT. DRs ledelse trækker nu en anelse i land, når det gælder forvisningen af B&U-afdelingen til Århus. Bamse og Kylling og andre 'fiktionsudsendelser' bliver i København, mens resten må over broen. Det har dog ikke stillet medarbejderne tilfreds, fortæller Politiken. Samtidig forfremmede DR tv-værten Signe Lindkvist til redaktør for afdelingen på tværs af alle medieplatforme.

BETALING. Google har ikke bekræftet, men rygtet florerer: Google News har indgået aftaler med en række britiske online-medier om at betale for nyhederne. Hvis der er hold i rygterne om den engelske aftale, er der tale om en mindre sensation. Google har indtil videre fastholdt, at Google News ikke bryder ophavsretsregler og kun kan ses som en stor gevinst for de medier, den indekserer og dermed skaffer trafik. I februar tabte Google en sag mod en række belgiske medier, der ikke ville finde sig i, at Google News præsenterede og linkede til deres nyheder på news.google.com – i Frankrig blev en lignende sag forligt, før det kom så langt.

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right