Det vælter ind med ansøgninger, når der bliver åbnet en journalist- eller kommunikationsstilling. Stigende ledighed blandt især nyuddannede giver enorme ansøgningsbunker hos arbejdsgiverne.
Det er ikke usædvanligt, at der er over 200 ansøgere om buddet, når der bliver slået en stilling op. Der er især mange ansøgninger til kommunikationsstillinger og kan få op til 400 ansøgere.
Da Rehabiliteringscenteret for Torturofre slog en stilling op som kommunikationsmedarbejder i november var der 319 ansøgere. Året før kom der 250 ansøgere til en tilsvarende stilling. '
Noise PR fik mellem 200 og 250 ansøgninger til en nyoprettet stilling.
»Vi fik mange kvalificerede og nærmest overkvalificerede ansøgninger. Og så fik vi mange ansøgninger fra nyuddannede. Vi havde flere nyuddannede til samtale. Men i den måde, de ville vælge at løse opgaverne på, kunne vi mærke, at de manglede erfaring,« siger kommunikationsrådgiver i Noise PR, Janne Villadsen Jensen.
Den stigende ledighed gør det svært for nyuddannede at komme ind på jobmarkedet, hvor deres manglende erfaring bliver en hæmsko.
Journalist Heidi Pedersen blev færdiguddannet i foråret 2009. Hun har sendt omkring 60 ansøgninger siden. Der har været mellem 100 og 400 ansøgere i bunkerne til de fleste af de stillinger, hun har søgt.
»Jeg er ved at blive sindssyg af den her situation. Det er helt vanvittigt,« siger Heidi Pedersen.
Læs hele historien i seneste udgave af Fagbladet Journalisten.
6 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Odense Zoo fik 500 ansøgninger til en stilling som informationsmedarbejder!
Hovedbestyrelsen burde erkende problemet, og ophøje ledigheden til at være forbundets allerstørste udfordring og problem.
Og DJ burde overveje at kræve opslag af alle ledige stillinger. I dag besættes to trediedele af stillingerne uden opslag via netværk og "nogen der kender nogen". Det giver de ledige for få jobs at søge. DJ kunne gøre det til et OK-krav, at alle ledige stillinger opslåes.
Det er da rart at vide, at der ikke er grund til panik - efter seks måneders ledighed (og 23 års erfaring). Og jeg kan sagtens "toppe" den oprindelige artikels oplysninger om ansøgertal, da jeg har søgt en stilling, hvor der 332 ansøgere.. Jeg tænker, de har valgt at ansætte en nyudddannet, for de er billige i drift for tiden, fik jeg at vide til den seneste jobsamtale..
Det var rigtig nok lidt hovedkuls, at den daværende undervisningsminister oprettede de to "nye" journalistuddannelser i håb om, at regeringen ville få en bedre behandling i pressen.
Men det tyder på, at der i den kommende tid vil være en større afgang end tilgang af journalister. Det er i hvert fald, hvad jeg har hørt fra vores A-kasse. Så der er ingen grund til panik.. endnu!
Kære Torben Olsen
En nyuddannet journalist er lige så meget en 'rigtig' journalist, som en person, der har været ude et år eller for den sags skyld 40 år på arbejdsmarkedet.
Og når man står som nyuddannet og ikke kan få noget job, så er det netop, at man har behov for hjælp fra fagforning/A-kasse. Det er netop solidarisk, at vi - der har faste indtægter - hjælper dem, som ikke har et job. Ikke mindst folk, der er nyuddannede og står over for at skulle etablere hjem og familie.
vh Rasmus Skat Andersen
TR/metroXpress
Det burde være rigtige journalister, som er medlem af forbundet.
Det burde kun være dem, der rent faktisk har bevist at de kan være journalister på et medie i mere end et år, der burde have lov til at få dagpenge.
Det dræner jo bare A-kassen, at alle de arbejdsløse nyuddannede bare kommer og kræver penge.
Det er jo ikke solidarisk...
Flere