Otte medarbejdere fratræder på Nordjyske

Nordjyske Medier undgår fyringer i stor sparerunde. »Ledelsen vil lægge avisen om, så vi kan lave et produkt med færre medarbejdere. Så må vi se, hvordan vi klarer det,« siger tillidsmand Torben Duch Holm. Opdateret klokken 16:55

Nordjyske Medier undgår fyringer, skriver Mediawatch.

I stedet har otte medarbejdere fået frivillige aftrædelser.

»Fratrædelserne har hele tiden været en mulighed, men i begyndelsen tvivlede jeg på, at vi kunne finde nok interesserede. Heldigvis lykkedes det,« siger tillidsmand Torben Duch Holm til Journalisten.

Journalisten.dk har været i kontakt med chefredaktør Lars Jespersen. Han har ingen kommentarer.

I begyndelsen af maj meldte ledelsen på avisen ud, at de i værste fald ville blive nødt til at skære 30 stillinger over de næste tre år.

Den gang sagde Lars Jespersen til Journalisten.dk:

»Her i maj måned skal vi finde besparelser, der svarer til 15 stillinger. Og vi må regne med, at der skal findes i samme niveau over de næste par år.«

Den netop indgåede aftale mellem medarbejderforeningen på Nordjyske og chefredaktionen betyder udover de otte fratrædelser, at der blandt andet bliver foretaget besparelser på redaktionen og dette års lønforhandlinger bliver sløjfet. Det svarer i følge Torben Duch Holm til 15 stillinger.

Medarbejderne er forberedt på flere fratrædelser.

»Vi ved ikke, hvornår vi skal sige farvel til flere kolleger. Jeg håber ikke, at de alle skal væk til næste år. Heldigvis har flere kolleger sagt til mig, at de kunne være interesserede i en aftale, så måske kan vi undgå fyringer,» siger Torben Duch Holm

Sparerunden bunder i det generelt afmattede marked for trykt presse.

»Det er jo den ikke overraskende historie om, at dagbladenes økonomi over mange år har været i frit fald. Vi har tilpasset løbende, men nu accelererer det. Derfor laver vi en større tilpasning. Vi er nødt til at få udgifterne ned for at holde økonomien,« sagde Lars Jespersen til Journalisten i begyndelsen af maj.

Han understregede, at ledelsen på Nordjyske har tradition for at finde løsninger i fællesskab med medarbejderne – herunder frivillige aftrædelser.

»Situationen taget i betragtning har forhandlingerne med ledelsen været gode,« siger Torben Duch Holm.

Og tilføjer:

»Ledelsen vil lægge avisen om, så vi kan lave et produkt med færre medarbejdere. Så må vi se, hvordan vi klarer det.«

Klokken 16.15: Opdateret med ”ingen kommentarer” fra Lars Jespersen og kort baggrund for fratrædelserne.

Klokken 16.55: Opdateret med kommentarer fra tillidsmand Torben Duch Holm.

0 Kommentarer