Otte fyret i Egmont – fem fik frivillig fratrædelse

Otte medarbejdere er blevet fyret i forbindelse med, at Egmont outsourcer en række layoutopgaver til Vietnam. Derudover har fem søgt og fået frivillig fratrædelse

Egmont Publishing nedlægger 13 stillinger i Danmark og outsourcer en række layoutopgaver til Vietnam.

Nu er de 13 stillinger fundet. Fem medarbejdere har søgt og fået en frivillig fratrædelse, mens otte medarbejdere er blevet afskediget, skriver Egmont Publishing i en pressemeddelelse.

”Det er ikke let at skulle sige farvel til dygtige medarbejdere, og jeg vil gerne sige et stort tak for den indsats, som alle – også vores fællestillidsmand – har ydet i den her proces. Nu gør vi, hvad vi kan, for at få de medarbejdere, som ikke skal være hos os mere, bedst muligt videre,” udtaler HR-direktør Mette Bering i meddelelsen.

”Det er ikke en god dag, og det er rigtig svært at sige farvel til gode kolleger. Når det er sagt, så har ledelsen kørt en professionel proces,” siger fællestillidsmand Christine Grøntved i meddelelsen.

Chefredaktør sagde op i protest

Egmont Publishing outsourcer opgaver på otte magasiner og tre ugeblade til den vietnamesiske samarbejdspartner Minh Graphic, der er danskejet.

Ledelsen har varslet, at de forventer en millionbesparelse ved at flytte opgaverne til Vietnam.

Men beslutningen har fået kritik fra flere sider, blandt andet har Euromans chefredaktør, Kasper Steenbach, besluttet at sige op i protest.

Firma i Vietnam fik statsstøtte

Der har også været blæst om det firma, Egmont outsourcer opgaverne til. Det vietnamesiske Minh Graphic er danskejet og, som Journalisten kunne fortælle onsdag, er etableret med millionstøtte fra den danske stat. I perioden 2005 til 2010 har firmaet i alt fået 3,5 mio. kr. i ulandsmidler via Udenrigsministeriet.

»Det er simpelthen statsstøttet nedlæggelse af danske arbejdspladser,« mener Dansk Journalistforbunds næstformand, Tine Johansen.

Firmaets medstifter Henrik Olesen fra danske Buchs er uenig i kritikken.

»Hvis vi ikke tilbød det, så ville kunderne selv gå til et lavtlønsland og finde en anden leverandør. Ved at støtte os har Danida sikret, at vi beholdt alle vores danske stillinger i huset og skabte stillinger i Vietnam.

Opdateret klokken 15.40 med mere baggrundsinfo.

Rettet 26/11 kl. 9.02: Egmont Publishing har i pressemateriale og interviews oplyst, at 11 magasiner outsourcer layout. Det var en fejl. Det rette antal er otte.

0 Kommentarer