Østergaard ny chef på News: »Der skal endnu flere vitaminer i journalistikken«

Politikens politiske redaktør, Mette Østergaard. skal være chefredaktør på TV 2 News. Hun mener, at bedre samspil mellem TV 2's platforme kan styrke indholdet. »Der er brug for klar ledelse i en periode, hvor medarbejderne vil føle, at alt er kastet op i luften«

Politikens politiske redaktør, Mette Østergaard (34), skal være chefredaktør på TV 2 News.

Hun tiltræder 1. januar og erstatter Mikkel Hertz, der i stedet skal lede TV 2's nye nyhedscenter.

»News er jo en succes! Det er en taknemmelig opgave at skulle udvikle en succes, men det stiller også høje krav. Vi skal fastholde det brand og den succes, TV 2 News har vokset sig til,« siger Mette Østergaard til Journalisten.

Glæder du dig til at lave tv igen?

»Jeg glæder mig helt vanvittigt. Tv-mediet er enormt stærkt, når man som jeg er nyhedsmenneske og lever og ånder for nyheder. Det er en ekstremt stærk maskine. Jeg glæder mig også vanvittigt meget til at udvikle TV 2 med de fantastiske og dygtige mennesker, som arbejder der,« siger hun.

Flere vitaminer i journalistikken

Mette Østergaard kender TV 2 ganske godt. Hun var reporter på TV 2's politiske redaktion 2006-2008, og som politisk redaktør på Politiken har hun været fast kommentator i studierne på Teglholmen.

Derudover har Mette Østergaard en fortid på Jyllands-Posten og Børsen, ligesom hun ved siden af det journalistiske arbejde har taget en CBA i ledelse fra Probana.

Omrokeringerne på News er en del af en større omstrukturering i TV 2, som i sidste uge førte til en række fyringer. Et af de erklærede mål er, at TV 2 skal blive bedre til at dele indhold på tværs af platforme, samt at TV 2 skal styrkes digitalt.

Mette Østergaard mener, at den omstrukturering kan styrke journalistikken.

»Det her handler om, at der skal endnu flere vitaminer i journalistikken. Noget af det, jeg tager med fra Politiken, er, at den første idé aldrig er den bedste, og at man altid kan sætte den journalistiske barre en lille smule højere,« siger hun og tilføjer:

»Der skal være større fokus på, hvordan historier kan bruges på forskellige platforme. Det er en øvelse, som kræver meget samarbejde og handler meget om praktik. Men jeg ser det i høj grad også som en indholdsøvelse, hvor vi skal blive ved med at sikre, at News er den stærkeste platform på breaking news.«

Samtidig mener hun, at News kan blive bedre til at bruge sociale medier.

»Der er også et uudnyttet potentiale. Vi skal ikke kun komme ud til seerne, vi skal også hjælpe seerne hen til os. Det kan de sociale medier hjælpe os med.«

Der kommer en masse børnesygdomme

Den store omlægning, TV 2 står over for, kan ikke gennemføres uden "børnesygdomme", understreger Mette Østergaard.

»Det skal der helt sikkert nok komme en masse børnesygdomme ud af, fordi alle skal lære at samarbejde på nye måder, og der skal kommunikeres rigtig meget, for at det kan fungere. Det kræver klar ledelse, og det er noget af det, jeg synes er vigtigt og sjovt. Man skal vide, hvor man har sin ledelse, og hvad forventningerne er. Der er brug for klar ledelse i en periode, hvor medarbejderne vil føle, at alt er kastet op i luften,« siger hun.

Du siger, at der skal flere vitaminer i journalistikken. Betyder det, at man skal opruste den del på ressourcer, eller er det noget, der skal komme ud af samspil mellem platformene?

»Det er et spørgsmål om, hvordan man prioriterer de kræfter, man har. Man skal for eksempel være bevidst om, hvordan man breaker egenhistorier, så man arbejder sammen på platformene for at løfte historien bedst. Det tror jeg, en omstrukturering kan hjælpe med til,« siger Mette Østergaard.

0 Kommentarer