Ørkenfængslet journalist kan dø af astma

En tv-journalist er tæt på at dø af sin astma, fordi han holdes fanget uden lægehjælp og medicin i et ørkenfængsel i Tunesien - i op til 50 graders varme.

En tv-journalist er tæt på at dø af sin astma, fordi han holdes fanget uden lægehjælp og medicin i et ørkenfængsel i Tunesien – i op til 50 graders varme.

Den tunesiske journalist Fahem Boukadous lider af akut astma og får livsfarlige anfald. Men i cellen i Gafsa-fængslet i Tunesien er der hverken den lægehjælp eller den medicin, som Boukadous er afhængig af. Oveni bliver det op til 50 grader varmt i fængslet, der ligger midt ude i ørkenen.

Derfor er Fahem Boukadous i overhængende fare for at dø af astma. Det skriver Reportere uden Grænser på deres hjemmeside. Organisationen offentliggjorde oplysningerne i går onsdag.

Den tunesiske journalist Boukadous har været ved dårligt helbred, siden han blev anholdt den 15. juli. Han er dømt til at afsone fire års fængsel. Ifølge ham selv og Reportere uden Grænser er Boukados' eneste forbrydelse, at han dækkede optøjer omkring Gafsa-regionens miner i 2008 for den internationale tv-station El Hiwar Ettounsi. Tv-stationen har Boukadous arbejdet for siden 2006.

Men ifølge de tunesiske myndigheder er han slet ikke journalist. Tværtimod er han dømt for at »skabe en kriminel forening, der sandsynligvis vil angribe personer og deres ejendom« og for at »sprede oplysninger, der sandsynligvis forstyrrer den offentlige orden«.

Ifølge Boukadous' hustru har han haft flere livsfarlige astmaanfald i fængslet. Blandt andet skulle han have fået et den 23. juli, hvor han i stedet for at få ilt af en læge blev efterladt i sin celle. Først da andre indsatte i fængslet blev ved med at slå på deres celledøre og råbe på hjælp, blev en læge kaldt til fængslet. Ifølge Reportere uden Grænser kunne Boukadous lige så godt være død på de 40 minutter, der gik, inden lægen ankom.

Organisationen fordømmer behandlingen af Boukadous og kalder den i strid med menneskerettighederne, og de opfordrer i øvrigt det tunesiske regime til at løslade Fahem Boukadous øjeblikkeligt, fordi anklagerne imod ham er falske.

0 Kommentarer