Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:06 16.05.2023 Ritzau

Organisationer vil hjælpe forældre med at forstå børns digitale liv

Et nyt projekt skal åbne børn og unges digitale liv for forældre og klæde forældrene på til at understøtte børns brug af digitale platforme.

For mens de fleste forældre synes, at det er vigtigt at være involveret i børns digitale liv, siger knap halvdelen ifølge en undersøgelse, at de taler med deres børn om det tre gange om måneden eller sjældnere.

Undersøgelsen er lavet af en række organisationer, der står bag projektet ’Genvej – til dit barns digitale liv’. Blandt dem er Forbrugerrådet Tænk.

”Vi kan se, at langt de fleste forældre rigtigt gerne vil være der for deres børn i den digitale verden. Men samtidig med, at de siger det, er det ikke så mange, der særlig tit får talt med deres barn om, hvad der foregår i den digitale verden,” siger Anja Philip, der er formand i Forbrugerrådet.

”Det er jo et sted, hvor børn og unge er mange, mange timer hver dag. Så det er så vigtigt at få gang i samtalen,” siger hun.

Der er i forbindelse med projektet oprettet sociale kanaler og hjemmesiden genvej.org. Her kan forældre få viden om en lang række emner og problematikker, som børn og unge kan støde på online.

Ifølge tidligere undersøgelser fra blandt andet Medierådet er det et fåtal af de gange, et barn har oplevet noget ubehageligt på nettet, at de er gået til forældrene.

Og en undersøgelse fra 2021 fra Red Barnet har vist, at hvert fjerde barn er gået til sine forældre efter at være blevet udsat for en digital krænkelse. Det fremgår af pressemeddelelsen.

/ritzau/

SENESTE NYT

Flere nyheder