Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:24 27.09.2022 Anna Sol Jørgensen

Organisation presser på for at få dansk topchef til at stoppe russisk propaganda-signal

Organisation presser på for at få dansk topchef til at stoppe russisk propaganda-signal

Eva Berneke er tidligere topchef i KMD og TDC og står i dag i spidsen for det franske selskab Eutelsat. Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Den internationale presseorganisation Reporters Without Borders gør nu sit for at lægge yderligere pres på Eutelsat, der med den danske topchef Eva Berneke i spidsen fortsat videresender tre russiske propagandakanaler til Rusland og besatte dele af Ukraine.

Helt konkret har organisationen bedt den franske radio- og tv-myndighed Arcom om at skride ind for at sætte en stopper for, at Eutelsat, der leverer satellit-tv, videresender propaganda-kanalerne, skriver Berlingske.

”Frankrig kan ikke tolerere en situation, hvor operatører under fransk lovgivning bidrager til Kremls krigspropaganda i strid med deres juridiske forpligtelser. Frankrigs radio-/tv-myndigheder har muligheden for at standse denne situation, og vi opfordrer til, at der bliver handlet uden ophold,” siger Christophe Deloire, som er generalsekretær i RSF, til Berlingske.

Eutelsat har hovedsæde i Frankrig, og firmaets 37 satellitter står for transmission af omkring 7.000 tv-kanaler og 1.100 radiokanaler på tværs af Europa, Mellemøsten, Afrika og Indien. To af satellitterne sender tv-kanaler fra de russiske tv-selskaber NTV, Plus og Trikolor til Rusland og besatte dele af Ukraine.

Selskabet har afvist at fjerne kanalerne, da det vil forholde sig neutralt, og har fulgt EU-reglerne om at fjerne kanaler som Russia Today. Samtidig har det dog også fjernet internationale kanaler som BBC World og CNN fra udbuddet til de russiske seere, skriver Berlingske.

SENESTE NYT

Flere nyheder