Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:58 21.08.2023 Anna Sol Jørgensen

Organisation får fjernet 200.000 ulovlige kopier af e-bøger brugt til at træne AI

En samling bestående af 200.000 ulovligt delte e-bøger, der er blevet brugt til at træne kunstig intelligens, er blevet fjernet fra nettet.

Det oplyser RettighedsAlliancen, der repræsenterer rettighedshaverne Dansk Forfatterforening, Danske Forlag og UBVA, i en pressemeddelelse.

Samlingen af ulovligt delte e-bøger går under navnet Books3 og har ligget tilgængeligt på en ulovlig tysk fildelingstjeneste, der nu altså har valgt at fjerne Books3 fra tjenesten.

”Det er helt afgørende, at vi kan forhindre, at kunstig intelligens trænes på ulovligt indhold. Vi har en stor opgave foran os både med at opdage og nedtage ulovlige træningsdataset som Books3, men også med at håndtere den kunstige intelligens, der allerede er trænet på ulovligt indhold, og som nu spredes på internettet,” udtaler RettighedsAlliancens direktør, Maria Fredenslund, i pressemeddelelsen og tilføjer:

”Vi skal sikre, at rettighedshavere fortsat kan kontrollere, hvordan deres indhold bliver brugt, og samtidig forhindre, at kunstig intelligens bliver en mulighed for at hvidvaske ophavsretskrænkelser. Det kan meget vel betyde, at vi får brug for yderligere regulering og værktøjer end det, der lægges op til i EU’s kommende forordning om AI.”

SENESTE NYT

Flere nyheder