Ordet “journalist” ikke med i fusionspapir

Hvorfor står der ikke journalist en eneste gang i det udkast til visionspapir, der skal samle medlemmerne af DJ og KS? Journalisten interviewer de to formænd om den mest afgørende beslutning i mange år

De første arbejdspapirer er lagt frem fra den fælles ”Tænketank”, som Dansk Journalistforbund (DJ) og Kommunikation og Sprog (KS) har nedsat. Formålet er at undersøge, om de to forbund skal fusionere.

Journalisten har læst papirerne og interviewet de to forbunds formænd sammen. Ordet ”journalist” optræder ikke i det arbejdspapir, der opridser et eventuelt fælles forbunds mission og vision.

Mogens Blicher Bjerregård, formand for DJ, understreger, at meget kan ske endnu.

»Læg mærke til, at der står ”udkast”. Det er ikke færdigt. Men vi har lavet et fælles udkast, der rummer os rigtigt godt. Jeg synes ikke, journalistik er glemt i det her. Jeg synes tværtimod, det står ret stærkt.«

Der er halvandet år til det delegeretmøde i maj 2015, hvor der skal stemmes om fusionen. Og det er først til april 2014, at papirerne skal drøftes af DJs tillidsvalgte på Fagligt Forum, fremhæver han.

Et af argumenterne for en fusion er bedre aftaler på kommunikationsområdet. Men endnu er der ingen bud på hvor og hvordan:

»Det kan vi ikke blive konkrete på, for det er ikke noget, vi har undersøgt. Men det at vi går sammen og holder op med at konkurrere med hinanden, det styrker os,« siger Per Lindegaard Hjorth, formand i KS.

Læs hele interviewet med de to formænd her.

 

0 Kommentarer