Optrapning i Østjylland

Det er igen i Østjylland, at de strategiske avistanker bliver tænkt. Jyllands-Posten lancerer snart et dagligt JP Østjylland for at stjæle læsere fra Århus Stiftstidende.

Det er igen i Østjylland, at de strategiske avistanker bliver tænkt. Jyllands-Posten lancerer snart et dagligt JP Østjylland for at stjæle læsere fra Århus Stiftstidende.

Jyllands-Posten skærper nu konkurrencen over for Århus Stiftstidende. Snart vil JPs tillæg JP Østjylland komme dagligt i Østjylland. I dag følger tillægget kun med Jyllands-Posten to gange om ugen.
Et kvalificeret gæt er, at århusianerne kan læse det nye ‘dagblad' fra den 1. april – måske er debutten allerede midt i marts.
Jyllands-Posten har, så vidt JOURNALISTEN erfarer, ansat yderligere 15 skrivende og et par redigerende til denne nye satsning.
Få folk på JP ved noget mere præcist om planerne. Og dem, der ved noget, vil intet sige.
»Vi står jo i en skærpet konkurrence-situation,« lyder forklaringen på tavsheden.
Århus Stiftidendes chefredaktør, Aage Lundgaard, tager – i hvert fald udadtil – det med ophøjet ro:
»Jeg vil gerne byde JP Østjylland velkommen. Jeg tror ikke, at de vil kunne stjæle læsere fra os. Jeg opfatter det her som en defensiv foranstaltning fra Jyllands-Postens side.«
»Hvis det er tegn på, at Jyllands-Posten nu vil konkurrere på kvalitet i stedet for prisdumping, så ser jeg det som et fremskridt. Det er jo fuldstændig rabiate abonnements- og annoncepriser, avisen har kørt med,« siger Lundgaard.
Flere kilder siger i øvrigt til JOURNALISTEN, at Århus Stiftstidende bliver morgenavis den 1. oktober. Men det kan ikke officielt bekræftes på Stiften.
Som morgenavis satser Århus Stiftstidende på at stå stærkere over for Jyllands-Posten.
JP har været ude og headhunte journalister i Århus. De ansættelser, JOURNALISTEN har kendskab til, er:
65-årige Knud Esmann, som efter snart 40 år forlader Århus Stiftstidende, Brian Jensen Felde også fra Stiften bliver én af JP Østjyllands redaktionssekretærer, og så er Lisette Arent Greve fra Billed Bladet i Århus ansat og freelancejournalisten Michael Schrøder.

0 Kommentarer