Optimisme blandt Loud-ansatte trods nedlæggelse af redaktion i Svendborg

Der er ingen skuffelse at spore hos tillidsmand på Radio Loud efter nedlæggelse af redaktionen i Svendborg

”Man har taget pænt imod, at timenyhederne skal nedprioriteres. De nye opgaver, som er sat medarbejderne i vente, er man tilfreds med.”

Sådan lød det for tre uger siden fra tillidsmand Theis Eriksen på Radio Louds redaktion i Svendborg, efter at programdirektør Simon Andersen annoncerede, at redaktionen skulle omlægge arbejdet og bruge færre kræfter på timenyheder.

Tidligere på ugen meddelte radiodirektøren så, at afdelingen nu ikke længere skal producere nyheder. Den skal nedlægges. Men på trods af den pludselige nedlukning så er tillidsmanden Theis Eriksen fortsat optimistisk:

”Det kommer som en overraskelse. Vi er jo ikke glade for, at afdelingen skal nedlægges, men vi ved, at ledelsen har afsøgt alle andre tænkelige muligheder for at undgå nedlæggelsen,” siger han og tilføjer:

”Men man har taget godt imod nyheden. Der er en løbende dialog mellem ledelsen og hver enkelt medarbejder. Det gør, at der er mere ro, end man ellers kunne have forventet.”

Beslutningen om at lukke afdelingen kommer, efter at Radio- og tv-nævnet har udtalt hård kritik af kanalen, har Simon Andersen tidligere oplyst.

Radio- og tv-nævnet har blandt andet fundet det kritisabelt, at radiostationen ikke levede op til sin forpligtelse om at have journalister ansat i fire byer. Indtil videre har stationen kun haft personale i København og Svendborg.

Nedlæggelsen af redaktionen i Svendborg skal være med til at løse den udfordring, lyder det fra Simon Andersen til Ritzau:

”Vi vil prøve at koncentrere os om de større byer ved at have to journalister i Odense, to i Aalborg og to i Aarhus.”

Tryg ved omstændighederne

Ifølge Theis Eriksen er der i omegnen af seks medarbejdere tilbage på redaktionen i Svendborg. Hvor mange af dem der fortsætter i andre stillinger på radioen, har han ikke et overblik over endnu, men Simon Andersen har tidligere på ugen oplyst, at enkelte af de ansatte i Svendborg har takket nej til stillinger i København.

”Vi er blevet sat i vente, at vi skal indgå som journalister og levere indhold til fladeprogrammerne. Jeg ved endnu ikke, om folk er villige til at flytte, men jeg er ganske tryg ved den måde, det kører på nu,” siger Theis Eriksen.

Både Theis Eriksen og tillidsmand Benjamin Clemens, som er tilknyttet redaktionen i København, har tidligere bekræftet, at der har været samarbejdsvanskeligheder mellem de to redaktioner.

Begge tillidsmænd ytrede derfor også et ønske om at få et bedre forhold op at stå, da Simon Andersen tiltrådte stillingen som programdirektør.

Theis Eriksen understreger dog i dag, at han ikke er skuffet over ledelsens beslutning om at nedlægge hans afdeling på Fyn, og at beslutningen ikke har noget at gøre med det skrantende forhold mellem de to redaktioner.

0 Kommentarer