Oprydder i et cirkus

»Vi har ikke fået vores politik ordentligt ud, og det bliver vi nødt til.«- Amalie Lyhne, 30 år1. august fra jourhavende, Nyhedsavisen, og barsel til pressechef, Liberal Alliance.

»Vi har ikke fået vores politik ordentligt ud, og det bliver vi nødt til.«

– Amalie Lyhne, 30 år
1. august fra jourhavende, Nyhedsavisen, og barsel til pressechef, Liberal Alliance.

Hvorfor vil du lave kommunikation?
Jeg har været meget aktiv i politik i flere år, og jeg var med til at stifte Borgerligt Centrum, så da jeg fik chancen, kunne jeg ikke sige nej. Jeg kunne ikke have det her job for et parti, jeg ikke selv stemte på. Jeg kan ikke sælge holdninger, som
jeg ikke selv tror på.

Det ser svært ud for Liberal Alliance, og det gjorde det også for Nyhedsavisen. Er du tiltrukket af de svære projekter?
Ja, det kunne da godt se sådan ud. Jeg synes i hvert fald, det er spændende, når der er noget på spil. Og det er der nu, ligesom der også var det på Nyhedsavisen. Alle i folketingsgruppen tror på projektet, og det gør hverdagen sjovere, hvis der er noget at kæmpe for.

Hvad skal der til, for at Liberal Alliance ikke ender som Nyhedsavisen?
Hårdt arbejde. Jeg har ikke nogen udspekuleret spin-strategi i min skrivebordsskuffe. Vi har ikke fået vores politik ordentligt ud, og det bliver vi nødt til. Det er mit job at skabe synlighed.

Hvordan gør man det hos et lille parti?
Vi skal se medierne i et bredere perspektiv. Der er lidt snobberi omkring de tre største morgenaviser. De er selvfølgelig også vigtige, men jeg tror, der er mange andre måder at få sin politik ud på. Der er netmedier og lokale medier, som jeg tror er meget vigtige. Og de mange sociale medier og blogs, hvor vi kan få vores holdninger ud, bliver også meget vigtige.
De klassiske medier har ikke monopol længere, og vi kan godt nå vælgerne på andre måder.

Vil I gerne undgå journalisterne?
Nej, vi stiller hellere end gerne op til kritiske interviews. Men vi er et lille parti, og vi bliver også nødt til at få vores budskaber ud på andre måder. Ellers drukner vi nemt i medierne.

Dokumentarfilmen "Dagbog fra midten" tegnede et negativt billede af Ny Alliance og deres pressestrategi. Hvordan har det påvirket det arbejde, du skal i gang med?
Det har ikke hjulpet. Jeg kan godt forstå, hvis nogle mennesker synes, midten af dansk politik ligner et cirkus. Der har været rigtigt meget rod, og det er et problem for os. Men jeg tror, den eneste måde at komme videre på er hårdt arbejde. Vi skal ud med vores politik, så vælgerne kan se, at vi arbejder seriøst.

Går du samme vej som Søren Espersen og bliver MF'er med tiden?
Nej, det ligger ikke i kortene lige nu. •

Amalie Lyhne er cand.scient.pol. Tidligere medierådgiver hos Corporate Spin, der er en del af Gunbak. Debatredaktør på Nyhedsavisen, da den gik i luften, og senere jourhavende. Hun var på barsel, da avisen lukkede sidste år. Amalie Lyhne er medstifter og tidligere næstformand i Borgerligt Centrum.

 

0 Kommentarer