Oppositionen kræver svar fra Lars Løkke om slettet TV 2-klip

SF sammenligner Danmark med Berlusconis Italien, og hele opposition kræver, at Lars Løkke forholder sig til anklager om politisk pression i sagen om et slettet TV 2-klip. »Det ville være på sin plads, om TV 2 undersøgte, at de ikke optræder som blå lejesvende,« siger Morten Østergaard (R). (Opdateret 11.37)

SF sammenligner Danmark med Berlusconis Italien, og hele opposition kræver, at Lars Løkke forholder sig til anklager om politisk pression i sagen om et slettet TV 2-klip. »Det ville være på sin plads, om TV 2 undersøgte, at de ikke optræder som blå lejesvende,« siger Morten Østergaard (R). (Opdateret 11.37)

Oppositionen kræver, at statsminister Lars Løkke Rasmussen skal forklare sig i sagen om et slettet TV 2-klip. I klippet skælder Lars Løkke Rasmussen en journalist ud, og klippet skulle ifølge medarbejdere have været bragt i en nyhedsudsendelse. Men så besluttede redaktionschef Mikkel Hertz at tage klippet af og kræve det slettet fra TV 2's arkiver.

Anonyme medarbejdere har over for Politiken luftet frygt for, at kanalen er underlagt politisk pression. Det skal undersøges, mener de radikale.

»Det kan vel ikke være sådan, at Statsministeriet redigerer uafhængige mediers indslag. Det ville være på sin plads, om TV 2 undersøgte, at de ikke optræder som blå lejesvende. De kunne begynde med at vise klippet,« siger Morten Østergaard, der er næstformand i den radikale folketingsgruppe, til Jyllands-Posten.dk

Han kræver nu, at statsministeren forholder sig til, om der har været nogen form for krav fra regeringens side i forhold til at fjerne det kontroversielle TV 2-klip.

»Jeg vil have svar på, om statsministeren udøver pression over for et medie, og på, hvorfor statsministeren var så opsat på, at den pågældende optagelse ikke blev bragt,« siger Morten Østergaard.

»Det er uhørt, at der overhovedet kan rejses tvivl om hvorvidt statsministeriet har presset den frie presse til at slette optagelser. Det er svært at blive fri for mistanken om, at der har været pression fra statsministeriet. Men det giver jo fuldstændig mindelser om Berlusconis Italien. Derfor vil SF i lighed med den øvrige opposition have en redegørelse fra statsministeren,« siger Holger K. Nielsen, SF's medieordfører i en pressemeddelelse. 

»Jeg skal ikke blande mig i, hvad man bringer på TV 2, men hvis optagelsen slettes, fordi Lars Løkke Rasmussen har brugt sin magt over for kanalen, er det ganske alvorligt. Det må vi få frem,« siger medlem af Socialdemokraternes ledelse Henrik Dam Kristensen til Politiken.dk.

Frygten for, at regeringen har kunnet påvirke den redaktionelle beslutning, næres ifølge Jyllands-Posten og Politiken af, at TV 2-redaktør Ulla Østergaard har været i kontakt med Statsministeriet og har undskyldt episoden. Ulla Østergaard er selv tidligere spindoktor for Lars Løkke Rasmussen.

(Opdateret 10.41: Socialdemokraternes kritik tilføjet, 11.37: SF's kritik tilføjet.) 

1 Kommentar

Nels Sørensen
21. OKTOBER 2010
Re: Oppositionen kræver svar fra Lars Løkke om slettet TV 2-klip
Hvis TV 2s redaktionschef har fjernet et klip med statsministeren – og desuden krævet det slettet fra TV 2's arkiver – er det vel Mikkel Hertz og ikke Lars Løkke Rasmussen, der har et forklaringsproblem?