Oppositionen kalder mediestøtten for dårligt håndværk

Der bliver alligevel ikke nogen afklaring på medieaftalen før sommerferien. Ellen Trane Nørby er ærgerlig: »Det er tydeligt, at regeringen er usikker på sin egen holdning til mediestøtten,« siger hun. Lars Barfoed kalder det »uambitiøst og dårligt håndværk«.

Der bliver alligevel ikke nogen afklaring på medieaftalen før sommerferien. Ellen Trane Nørby er ærgerlig: »Det er tydeligt, at regeringen er usikker på sin egen holdning til mediestøtten,« siger hun. Lars Barfoed kalder det »uambitiøst og dårligt håndværk«.
Her til morgen meldte kulturminister Uffe Elbæk ud, at der ikke kommer nogen nye aftaler i hus for den nye mediestøtte og den nye medieaftale for 2012-2014.

Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, ærgrer sig, men det kommer ikke bag på hende:

»Det er rigtig ærgerligt, at vi ikke er kommet i gang. Allerede i starten af december efterlyste jeg, at vi fik gang i forhandlingerne. Så fik jeg svar om, at det ville ske lige efter nytår, så lige inden vinterferien, så inden påske, så inden sommerferien,« siger hun til journalisten.dk

I pressemeddelelsen fra Uffe Elbæk, som aflyser sommerforhandlingerne, skriver han:
»at vi på grund af fortsatte overvejelser på erhvervsstøtteområdet, har besluttet at udsætte forhandlingerne til efter sommerferien.«

Ellen Trane Nørby tror, at ministeren udsætter forhandlingerne, fordi regeringen er i vildrede om sin egen holdning til sagen:

»Det er tydeligt, at regeringen endnu ikke er afklarede omkring ændringerne i mediestøtten, så de vil ikke forhandle endnu.«

Forårets udmeldinger peger også i den retning. I april luftede medieordfører Zenia Stampe (R) i P1-programmet Mennesker og Medier tanken om, at 100 millioner ud af de samlede 400 millioner kroner i mediestøtten kunne spares væk. Det afviste medieordfører Mogens Jensen (S), men han understregede, at mediebranchen også måtte tage sin del af sparerunden. 

Konservatives formand, Lars Barfoed, kalder kulturminister Uffe Elbæks beslutning om udskydelse for »uambitiøst og dårligt håndværk«:

»Det er sandsynligvis rigtigt, at forhandlingerne ikke kan nå at blive færdige før sommerferien. Men det er uambitiøst og dårligt håndværk, at ministeren først nu indkalder til forhandlinger for i samme øjeblik at udskyde dem. Men det dækker formentlig over, at regeringen ikke kan blive enige med sig selv. Mediestøtteudvalgets anbefalinger har ligget klar i over et halvt år. Regeringen har kun sig selv at takke for, at forhandlingerne nu må udskydes,« siger Lars Barfoed.

Ellen Trane Nørby synes dog, det er en »meget straight  udmelding« at vente til efter sommerferien, når det er så seriøse og store omlægninger, der er lagt op til i mediestøtten og medieaftalen. 

»Der er lagt op til rigtig meget diskussion, og det kan vi ikke nå på halvanden uge,« siger hun.

0 Kommentarer