Operation X dømt for at krænke husfreden – overvejer at anke

Vært Morten Spiegelhauer og et tv-hold fra 'Operation X' er dømt skyldige i at have krænket husfreden i udsendelsen 'De falske direktører' fra 2014. ”Jeg mener stadig, det var berettiget,” siger redaktøren. Han kalder sagen principiel og vil søge om lov til at anke dommen

Byretten i Lyngby har i dag fundet medarbejdere bag tv-programmet ‘Operation X’ skyldige i husfredskrænkelse. Det skriver anklagemyndigheden på Twitter.

Krænkelsen skete i forbindelse med optagelserne til udsendelsen ‘De falske direktører’ fra 2014. Her opsøgte programmet en direktør på hans firmaadresse for at lave et konfronterende interview.

Kasper Vilsmark, redaktionschef på Monday Media, som på daværende tidspunkt producerede ‘Operation X’ for TV 2, ærgrer sig over dommen.

”Jeg mener stadig, det var berettiget, at vi går ind. Det gør vi jo tit. Og dommen strider imod de domme, der ellers er på området. Den har principiel karakter, og derfor håber jeg også, at TV 2 accepterer, at vi søger procesbevillingsnævnet om at få lov at anke dommen,” siger han til Journalisten.

Gik, da de blev bedt om det 

Han forklarer, at tv-holdet gik igen, da de blev bedt om det af direktøren på adressen.

”Han siger, at vi skal gå, og så går vi, som vi altid gør. Men han ville så gerne tale alligevel, og så bliver der et kort interview i døråbningen. Som vi også bruger i programmet,” forklarer han.

Selv har den konfronterede direktør tidligere sagt, at tv-folkene ikke ville gå:

”Og så ender jeg stort set med nænsomt at måtte skubbe denne her horde af kamerafolk ud af døren. Det synes jeg egentlig ikke er anstændigt at gøre, bare fordi man vil have et tv-billede til et underholdningsprogram,” har han sagt til Ritzau.

Sidste chance

Sagen har tidligere været en tur forbi Pressenævnet. De fandt ikke grund til at kritisere programmet.

Havde I gjort alt, hvad I kunne, for at få direktøren til at stille op, før I troppede op på hans firmaadresse?

”Ja for pokker. Det var sidste chance, hvis han skulle nå at udtale sig i programmet. Vi havde allerede konfronteret ham på offentlig vej, og derefter havde vi haft en to måneder lang korrespondance med ham. Han ville gerne stille op, men han blev ved med at stille nye betingelser,” siger Kasper Vilsmark.

0 Kommentarer