search

Open source journalistik

Det er en ny form for journalistik. Og der er ingen vægge mellem borgere og journalister.

Det er en ny form for journalistik. Og der er ingen vægge mellem borgere og journalister. Målet er at skabe et åbent arbejdsværelse, hvor alle kan være med til redaktionsmøder, og alle kan bidrage med nyheder.

Det nyeste inden for netjournalistikken er open source journalistik. Dybest set en videreudvikling af det, der er sket først inden for software og senere med en række net-universer, blandt andet wikipedia og eksperthjemmesider, hvor folk pooler deres viden til glæde for alle os uvidende. Og det er tænkt længere end det allerede kendte websites, hvor nyhederne stammer fra almindelige mennesker.

Selskaberne bag open source journalistik-hjemmesiden er Wired News og NewAssignment.net, og det hele er et pilotprojekt fra journalistlinjen på New Yorks universitet.

Man bidrager selv og får til gengæld masse af nyttige informationer. Hvad skal det blive til og hvorfor, kan man læse mere om her.

Er der nogen, der har fulgt initiativet nærmere, læser jeg gerne mere om det. For det er hamrende interessant, hvad det bliver til.

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen