Opdateret: Her er de mest søgte praktikpladser

DR står for de tre mest populære praktikpladser i år, målt på ansøgninger per plads. DR Nyheder og Politiken har fået flest ansøgere i alt. (Rettet 12.55: Journalisten har opdateret artiklen, så det nu er de endelige tal)

Rettelse klokken 12.55: Denne artikel blev først bragt med midlertidige tal hentet klokken 11.08. Indsendelse af ansøgninger lukkede først klokken 12.30. Artiklen er nu opdateret med de endelige tal.

I dag er det Store Matchdag – bedre kendt som Panikdagen. Klokken 14.00 lyder hornet, og de studerende fra landets tre journalistuddannelser skal forsøge at lande en praktikplads hos et medie.

Listen over antallet af ansøgere per plads er blevet offentliggjort, og den viser, at de mest søgte praktikpladser i denne runde er de tre DR-pladser: P4 København, DR Tema og Reportage samt DR Aktuelt/Aftenshowet.

Alle tre praktiksteder har hver især fået 22 ansøgere til deres ene plads.

DR Nyheder og Politiken fik flest ansøgninger

Hvis man ser bort fra antallet af pladser, så er DR Nyheder, Politiken og Berlingske dem, der har fået klart flest ansøgninger fra de studerende.

DR Nyheder topper med hele 75 ansøgninger til deres 11 pladser. Politiken fik 53 til deres 5 pladser, mens Berlingske kommer ind på en tredjeplads med 51 ansøgninger til 4 pladser.

I den anden ende af spektret er der på trods af den store mangel på praktikpladser 4 praktiksteder, som har fået 0 ansøgninger.

Klokken 12.30 får medierne adgang til de studerendes ansøgninger. Samtaler og ansættelser starter fra klokken 14.00.

Panikdagen finder traditionen tro sted på Journalisthøjskolen i Aarhus.