Opblomstring af nye medier i Libyen

Trods skrækkelige historier om tortur og seksuel ydmygelse af udenlandske journalister, så melder danske IMS nu om kraftig opblomstring af nye uafhængige medier i Libyen.

Trods skrækkelige historier om tortur og seksuel ydmygelse af udenlandske journalister, så melder danske IMS nu om kraftig opblomstring af nye uafhængige medier i Libyen.

Ifølge medieorganisation, der arbejder på at fremme uafhængige medier i 40 lande, er der masser af godt nyt midt i Libyens igangværende konflikt.

Ifølge flere medie-eksperter fra IMS (International Media Support) er antallet af  nye uafhængige medier i den frigjorte nordøstlige del af Libyen eksploderet.

IMS har blandt anet besøgt medier i Benghazi for at forberede den fremtidige indsats, der skal fremme journalistiske standarder og etik.

Libyens journalister mangler dog i mange tilfælde helt basale journalistiske færdigheder og erfaring med at køre bæredygtig medievirksomhed.

" Befolkningen i Libyen er godt uddannet og indstillet på forandring efter at have været isoleret igennem 40 år. Blandt andet derfor er potentialet for nye og uafhængige medier stort," siger Michael Irving Jensen, programleder for IMS' arabiske programarbejde.

"Men behovet for journalistisk træning og hjælp til at organisere mediesektoren er enormt," tilføjer han og gør opmærksom på, at for at få en fungerende mediesektor, er det vigtigt at få skabt koncensus blandt de lokale partnere, samt at inddrage de mest centrale internationale mediestøtteorganisationer i opbygningsfasen.

Under besøget i Libyen har IMS-holdet set på mulighederne for på sigt at etablere et nyt uafhængigt medieinstitut i Benghazi, der kan varetage journalistisk træning og støtte eksisterende og nye medier, der anses for afgørende for en fremtidig demokratiseringsprocess.

Derudover har holdet besøgt radiostationer og tildelt enkelte af disse udstyr for at kunne transmittere.

IMS var den første mediestøtte organisation, der besøgte Libyen efter konfliktens udbrud.

0 Kommentarer