Onsdag blev Lone opsagt for anden gang på to år: Jeg er ikke bitter

42-årige Lone Schaumann er en af de journalister, som blev opsagt i Jysk Fynske Medier. Og faktisk har hun prøvet det før. Hun håber, koncernen med tiden kan finde nye opgaver til hende

Onsdag morgen ringede Lone Schaumanns telefon. Et opkald, hun både havde frygtet – men også ventet. I den anden ende af røret var chefens besked, at Lone Schaumann var fyret fra sit job som digital journalist på erhvervstillægget Erhverv+ i Jysk Fynske Medier.

”Da jeg så, hvem opkaldet kom fra, grinede jeg lidt og tænkte: Ja, så blev det mig,” siger Lone Schaumann.

Ved fyringsrunden onsdag blev i alt 30 redaktionelle medarbejdere opsagt i Jysk Fynske Medier.

Alle mediehuse i koncernen blev ramt med mindst en nedlagt stilling på redaktionerne.

Opsagt for anden gang

Lone Schaumann er 42 år og har arbejdet på forskellige redaktioner i Jysk Fynske Medier de seneste syv år, mest med digital journalistik og udvikling.

Det er tredje gang, hun oplever at blive påvirket af en fyringsrunde. For to år siden blev hun også opsagt i en fyringsrunde, men det lykkedes hende at få en ny stilling i Jysk Fynske Medier.

”Mine nærmeste chefer har været glade for mig, og de kæmpede for at finde en løsning, så jeg blev i virksomheden,” siger hun.

Hun siger, at hun ikke føler sig personligt ramt af fyringen. Hendes opsigelse handler om et projekt, der ikke blev til noget.

”Det er både min chef og jeg enige om, så jeg havde regnet ud, at jobbet nok ville blive nedlagt. Det her handler ikke om mig personligt. Hvis der skulle skæres, var det min stilling.”

Til gengæld er hun påvirket af nogle af sine kolleger, som også mistede jobbet onsdag.

”Det er irriterende for mig at blive fyret, men jeg kan se meningen med det. Det er sværere med nogle af de andre. Man spekulerer i, hvorfor det blev dem?”

Håber at komme tilbage

Lone Schaumann var fastansat på erhvervstillægget. Men de fleste af de syv år i Jysk Fynske Medier har hun været på kontrakt. Derfor har hun også indrettet sin privatøkonomi efter den uvished, det giver.

”Jeg har aldrig været sikker på, om jeg havde et job efter nytår, så jeg bor billigt, og min økonomi bliver ikke påvirket,” siger hun.

Hendes plan er foreløbigt at bruge sine fem måneders opsigelse på efteruddannelse, og så vil hun tilmelde sig Jysk Fynske Mediers interne jobbank og se, om hun kan gentage manøvren fra 2018, så hun igen får et nyt job internt i koncernen. For eksempel til et udviklingsprojekt.

”Jeg er ikke vred eller bitter. Min nærmeste chef er glad for mig, så jeg er fortrøstningsfuld med, at nogle vil mig det godt,” siger hun.

Der var 500 redaktionelle stillinger, da Jysk Fynske Medier blev skabt  i 2014. Efter otte sparerunder er antallet nede på cirka 350.

2 Kommentarer

Niels Riis Ebbesen
5. JULI 2020
Tja… og vi kan vel gå ud fra, at Jysk- Fynske Medier forsat og uændret hæver mediestøtten på 64,4 millioner kr.
https://danskemedier.dk/aktuelt/journalistik-og-redaktion/fire-nye-modtagere-af-mediestoette-i-2020/
mogens laier/fotograf
4. JULI 2020
Ja direktionen bliver ved med at fyrer, nu skal de så til at arbejde freelance for halv pris, direktionen i Jysk Fynske medier er dygtige små svindler.