Onlinemedierne har fået ny førstemand

De danske onlineentusiaster har fundet sig en ny formand. Jon Lund overtager ledelsen i foreningen DONA.

De danske onlineentusiaster har fundet sig en ny formand. Jon Lund overtager ledelsen i foreningen DONA.

Jon Lund er ny formand for foreningen for onlinemedier, DONA. Han overtager formandsposten efter Kim Elmose, der valgte at stoppe efter tre år som formand.

»Jeg ikke har noget stort program, som skal rulles ud, og opgaven bliver at holde fast på de mange gode ting, DONA allerede i dag står for. Jeg synes, at DONA skal fortsætte ad samme vej, hvor vi har stor fokus på onlinekommunikation,« siger Jon Lund til Journalisten.dk.

DONA er en forening for alle, der arbejder med formidling eller kommunikation på nettet. Foreningen har cirka 120 fuldgyldige medlemmer, men de vigtigste aktiviteter foregår på nettet. Her har cirka 1200 tilmeldt sig den mailingliste, som bliver brugt til diskussioner og vidensdeling om onlinemedier. På maillisten og på DONAs hjemmeside bliver der både diskuteret tekniske, praktiske og journalistiske udfordringer.

»Mange på maillisten har ikke engang opdaget, at det rent faktisk er en forening, de er medlem af. Men DONA er ikke en udfarende forening. Vi skal fortsat leve af, at folk vil blive ved med at bidrage til netværksfællesskabet, hvor man blandt andet kan spørge hinanden til råds,« siger Jon Lund til Journalisten.dk.

»DONA er en meget bred forening, hvor folk arbejder med mange forskellige ting – både kommunikation, journalistik, sociale medier og så videre. Vi kan alle sammen bidrage til det store billede,« fortæller han.

Jon Lund har en baggrund i samfundsvidenskab fra Aarhus Universitet og har siden 1995 arbejdet for blandt andet Ingeniøren og forskellige kommunikationsbureauer. Han har tidligere arbejdet for FDIM, foreningen af danske interaktive medier.

0 Kommentarer