Online-nyheder er velbesøgte

Danske internetsurfere er flittige brugere af elektroniske nyhedstjenester. Det er på trods af, at mange af dem ikke finder cybernyheder særligt troværdige.

Danske internetsurfere er flittige brugere af elektroniske nyhedstjenester. Det er på trods af, at mange af dem ikke finder cybernyheder særligt troværdige.

Seneste tal fra en undersøgelse, som Gallup Instituttet har lavet for Berlingske Tidende, viser, at 74 procent af danske internetbrugere benytter internettet til at dække en del af deres nyhedsbehov.

Det er de største og mest traditionelle medier, der løber med internetbrugernes opmærksomhed. DR og TV2 huser uden sammenligning de mest velbesøgte nyhedstjenester på internettet. De to tv-stationers nyhedshjemmesider modtager hver især besøg af en tredjedel af brugerne. De tre største dagblade får tilsammen besøg af 40 procent af brugerne, med Jyllands-Posten som den mest besøgte.

På den anden side er det kun 24 procent af brugerne, der vurderer, at internettet hører til blandt deres vigtigste nyhedskilder. Årsagen er, at de simpelthen ikke opfatter internettet som en ligeså troværdig nyhedskilde som radio og tv.

Samtidig er brugerne langt fra villige til at betale for elektroniske nyheder. Hele 86 procent vil ikke betale, fordi meget af deres nyhedsbehov allerede dækkes af tv, radio eller avis. Alligevel vurderer en femtedel af brugerne, at online-nyhederne sparer dem penge. De bruger simpelthen færre penge på papiraviser end tidligere, viser tallene fra Gallup Instituttets undersøgelse for Berlingske Tidende.

0 Kommentarer