Omtale af Se og Hørs druktur kritiseres af TV 2-redaktør

Kritikken af Se og Hørs druktur med Hollywood-stjernen Kiefer Sutherland fortsætter. Denne gang drejer det sig om et indslag i 'Go' aften Danmark', der ifølge Seernes redaktør fejlagtigt hylder Se og Hør-chefen, Lise Bondesen, som 'en helt'.

Kritikken af Se og Hørs druktur med Hollywood-stjernen Kiefer Sutherland fortsætter. Denne gang drejer det sig om et indslag i 'Go' aften Danmark', der ifølge Seernes redaktør fejlagtigt hylder Se og Hør-chefen, Lise Bondesen, som 'en helt'.

»Først sad vi og kiggede på manden, der var enormt snakkesalig og talte med folk omkring sig. Så gik jeg hen og spurgte, om han ville have en drink.«

Sådan fortalte Se og Hørs nyhedschef, Lise Bondesen, i går til Journalisten.dk, hvordan den berømte "druktur" med Hollywood-stjernen Kiefer Sutherland oprindeligt kom i stand.

Og som tidligere nævnt så fik Sutherland aldrig at vide, at Lise Bondesen og hendes partner valgte at opsøge skuespilleren uden at give sig til kende som journalister. En fremgangsmåde, som Lise Bondesen siden har forsvaret.

Efter offentliggørelsen i Se og Hør og yderligere omtale af drukturen i Ekstra Bladet blev Lise Bondesen i øvrigt inviteret til at medvirke i TV 2s "Go' aften Danmark". Her fortalte hun, hvordan hun under falsk foregivende drak den amerikanske stjerne eftertrykkeligt på pelsen, samtidig med at en fotograf tog billeder.

Men ifølge Seernes redaktør på TV 2, Lars Bennike, er det ikke kun Lise Bondesen, man kan kritisere. Han mener også, at man kan kritisere journalisterne på "Go' aften Danmark".

»Problemet er – efter min opfattelse – programmets generelt begejstrede tone. Trods de (få) kritiske spørgsmål ender det hele i lys sommerstemning og fornøjet tøsefnidder. Se og Hørs medarbejder lander på den måde i rollen som en journalistisk helt, der har fået sit livs scoop ved hjælp af metoder, som på en hver måde er i strid med almindelig menneskelig anstændighed. På TV 2 ville en sådan optræden efter min opfattelse være et klart brud på stationens etiske retningslinjer,« skriver Lars Bennike i sin klumme.

Seernes redaktør på TV 2 understreger, at Se og Hør naturligivs selv må svare for dets arbejdsmetoder, men det er ikke undskyldning for, at TV 2 deltager i hyldesten, mener han

»Det er et redaktionelt valg, men efter min opfattelse sænker man den moralske barre for underholdningens skyld. Spørgsmålet er desuden, hvad TV 2 vil gøre, næste gang Se og Hør bringer paparazzi-historier om stationens egne profilerede medarbejdere. Det er sket før, og det vil med sikkerhed ske igen. Kendisser – også dem fra tv – er godt sladderstof,« erklærer Lars Bennike, der mener, svaret ligger lige for:

»Et hyggeligt interview i Go' aften Danmark.«