Omlægning af Vatikanets kedsommelige avis

Der er helt nye toner på vej på pavens avis. Blandt andet har man ansat en muslimsk skribent.

Der er helt nye toner på vej på pavens avis. Blandt andet har man ansat en muslimsk skribent.

L’Osservatore Romano. Sådan lyder titlen på Vatikanets hidtil møg kedsommelige dagblad.

De seneste 13 måneder er der dog blevet vendt op og ned på stort set alting. Siden Vatikanets halvofficielle dagblad sidste efterår fik ny ledelse, er avisen ifølge Kristeligt Dagblad blevet ændret fra "en svøndyssende pavelig statstidende til en holdningsavis, der vækker international opmærksomhed".

»Senest blev L'Osservatore Romano citeret af nyhedsbureauerne for, at Vatikanet i anledning af 40-året for udsendelsen af The Beatles' berømte "White Album" har tilgivet John Lennon for hans bemærkning om, at Beatles var mere populære end Jesus. Den pavelige avis forklarede bemærkningen med, at det blot var uskyldigt "blær" fra en ung englænder, der var vokset op i skyggen af Elvis Presley, og som nu var overvældet af sin egen popularitet,« skriver Kristeligt Dagblad i dag.

Og ovennævnte er blot et af flere eksempler på, at tonen er blevet markant skarpere.

L’Osservatore Romano debatterer nu tidligere tabuer som hjernedødsbegrebet, aktiv dødshjælp og WHO's definition af sundhed. Endvidere har man bebudet, at man i det nye år vil ansætte en muslimsk klummeskriver, Khaled Fouad Allam. Rent faktisk skrev han allerede i går søndag i Vatikanets dagblad, hvilket også den engelsksprogede webudgave af Chiesa debatterer i dag i følgende artikel: "For the First Time, a Muslim Writes for the Pope's Newspaper".

Selvsamme Chiesa har tidligere rejst spørgsmålet, om L’Osservatore Romano er ved at gå for vidt. "At the Vatican, One Newspaper Is Making Noise. For Some, Too Much" lød overskriften således for et par uger siden.

Den nye redaktørs indstilling er, at L'Osservatore Romano ikke blot skal rapportere nyheder, men også fortolke dem og tænke i alternativer.

Læs også omtalen i Wall Street Journal, der stiller spørgsmålet, om den ny redaktør, Giovanni Maria Vian, overhovedet er katolik: Is the Pope's Newspaper Catholic? With New Editor, It's Broader Than Ever.

0 Kommentarer