Omkring 50 færre journalister i DR

Samtlige medarbejdere i DR skal sidde klar på mandag klokken 9, hvor den store fyringsrunde går igang. Til det sidste forhandles der om frivillige fratrædelser, men samlet bliver det angiveligt farvel til omkring 50 journalister, oplyser centrale kilder.

Samtlige medarbejdere i DR skal sidde klar på mandag klokken 9, hvor den store fyringsrunde går igang. Til det sidste forhandles der om frivillige fratrædelser, men samlet bliver det angiveligt farvel til omkring 50 journalister, oplyser centrale kilder.

Endnu er der ingen, der har det store overblik over, hvor mange, der reelt vil blive fyret. Fortsat forhandles der i DR Byen om mulige fratrædelsesordninger. Samtidig er det usikkert, hvor mange, der vil blive bedt om at flytte til andre jobfunktioner.

Derfor er og bliver det stadig gisninger, hvor mange medarbejdere, der samlet må forlade DR som følge af spareplanen på 70 mio. kroner.

I sidste uge kom det frem, at der samlet set angiveligt bliver tale om cirka 120 stillingsnedlæggelser, hvis man gør alle personalegrupper op. Det er dog ikke ensbetydende med 120 fyringer, da der arbejdes med flere former for besparelser, nedlæggelse af TBA-stillinger (tidsbegrænset ansatte) og frivillige fratrædelsesordninger.

Men ifølge flere kilder, så vil der uundgåeligt komme mange fyringer i DR på mandag.

Og blandt gruppen af journalister og AC-programmedarbejderne lyder vurderingen i dag fredag formiddag, at der angiveligt bliver tale om omkring 50 færre medarbejdere.

Tallet er som sagt usikkert, da der stadig forhandles. Og hvor mange heraf, der er fyringer, tør Journalisten.dk's kilder ikke spå om.

Ifølge tillidsmand for DR Nyheder Dines Boertmann, forsøger tillidsrepræsentanter i alle afdelinger lige nu "som sindssyge" at nedbringe antallet af reelle fyringer.

"Det eneste instrument, vi råder over, er aftrædelsesordninger. Ledelsen har lukket døren i i forhold til at diskutere alternative besparelser. Og det er ikke tilfredsstillende. Desuden finder vi  ikke, at koncernens imødekommenhed i forhold til aftrædelsesaftaler er særlig stor," siger Dines Boertmann til Journalisten.dk.

Han har ikke noget overblik over, hvor mange personer, der forhandles om i de andre afdelinger og ønsker ikke at sætte tal på hvad angår DR Nyheder.

"Vi har simpelthen ingen fornemmelse af, hvor mange fyringer der kommer," siger han.

Når prikkerunden går igang på mandag, så vil alle berørte medarbejdere få besked i løbet af dagen. I første runde indkaldes de medarbejdere, som står til en fyring. Dernæst de medarbejdere, som ledelsen ønsker at overflytte til andre afdelinger. Siger man nej til en overflyttelse, så vil man angiveligt også blive fyret.

Journalisten.dk dækker mandag situationen i DR Byen.

0 Kommentarer