Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:09 23.06.2022 Anna Sol Jørgensen

Ombudsmanden går nu til Folketinget med bekymring over aktindsigter

Ombudsmanden går nu til Folketinget med bekymring over aktindsigter

Sundhedsministeriet fik så sent som i sidste uge Journalistens lukkethedspris for urimeligt lange sagsbehandlingstider. Maria Tran

Folketingets Ombudsmand, Niels Fenger, er nu så bekymret over for lange sagsbehandlingstider på anmodninger om aktindsigt hos Sundhedsministeriet, Statens Serum Institut og Styrelsen for Patientsikkerhed, at han nu går til Folketinget med sagen.

Det slår Ombudsmanden fast i en pressemeddelelse.

”Sundhedsmyndighedernes lange sagsbehandlingstider i aktindsigtssager betyder i praksis, at nogle sager bliver behandlet så sent, at bl.a. mediernes mulighed for at overvåge og formidle aktuelle problemstillinger er reelt udfordret,” siger Niels Fenger i pressemeddelelsen.

”Derfor finder jeg situationen så bekymrende, at jeg har valgt at orientere Folketinget om situationen,” tilføjer han.

Af den seneste status fra myndighederne fremgår det, at Sundhedsministeriet ved årsskiftet havde 125 verserende aktindsigtssager med en gennemsnitlig foreløbig sagsbehandlingstid på cirka 108 arbejdsdage, mens Statens Serum Institut havde 85 verserende sager med en gennemsnitlig foreløbig sagsbehandlingstid på cirka 44 arbejdsdage.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) modtog i sidste uge Journalistens Lukkethedspris for netop urimeligt lange sagsbehandlingstider på anmodninger om aktindsigt under coronakrisen.

Ombudsmanden konkluderer i pressemeddelelsen, at de tiltag, som sundhedsmyndighederne har iværksat på området, ikke har haft den fornødne effekt.

SENESTE NYT

Flere nyheder