Ole Hyltoft til angreb: DR’s Eid-fest svarer til at hylde Hitlerjugend

Næstformand i DR's bestyrelse kalder næste uges Eid-fest »skrækindjagende«. Det er ikke bestyrelsens opgave at blande sig i enkeltprogrammer og satsninger siger medarbejderrepræsentant.

Næstformand i DR's bestyrelse kalder næste uges Eid-fest »skrækindjagende«. Det er ikke bestyrelsens opgave at blande sig i enkeltprogrammer og satsninger siger medarbejderrepræsentant.

DR satser i næste uge stort på at dække den muslimske eid-fest der markerer slutningen på ramadanen.

Satsningen har fået næstformand i DR's bestyrelse Ole Hyltoft til at koge over, skriver Politiken.dk

»Jeg kan ikke lade være med at tænke på de mange uvidende og naive danskere, der i 1930'erne hyldede Hitlerjugend for al den sunde idræt, gode mad og den friske musik, de unge tyskere nu kunne hengive sig til«, siger Ole Hyltoft til Politiken.

Han vil tage sagen op med DR's formand Michael Christiansen.

Medarbejderrepræsentant i bestyrelsen, Mogens Rubinstein, henviser til, at det ikke er bestyrelsens opgave at blande sig i enkelte programmer eller enkelte satsninger.

Direktør for DR Kultur, Morten Hesseldahl, afviser kritikken.

»Vi synes, det er vigtigt at dække den virkelighed, der er derude. DR holder jo ikke med nogen religioner. Man kan sige, at kristendommen via lovgivningen har et vist fortrin i DR – vi sender morgenandagt, og vi skal dække den kristne kulturarv. Men vi driver jo ikke missionsvirksomhed, og det gør vi heller ikke, når vi nu sætter fokus på en af islams traditioner«, siger Morten Hesseldahl.

1 Kommentar

Max Kim Tobiasen
12. AUGUST 2012
Re: Ole Hyltoft til angreb: DR's Eid-fest svarer til at hylde

Ole Hyltoft overskrider gang på gang sine beføjelser som bestyrelsesmedlem i DR. Han udtaler sig konstant om journalistisk indhold selvom der er, eller skal være, vandtætte skotter mellem bestyrelsen og nyhedsproducenterne i DR.

 Problemet er at der ikke er nogen sanktionsmuligheder, og derfor slipper han afsted med det gang på gang.

Man kan kun håbe på at han snart ryger ud, DR har fortjent bedre. Det kan faktisk ikke blive meget værre...