Ole Hyltoft: Journaliststanden har overtaget magten i DR

Han har kritiseret DR flere gange tidligere. Nu er Ole Hyltoft, næstformand i DR's bestyrelse, igen ude med riven: Journaliststanden har overtaget magten i DR. Og det går helt tilbage til 1968, skriver han i en kronik i Berlingske i dag.

Han har kritiseret DR flere gange tidligere. Nu er Ole Hyltoft, næstformand i DR's bestyrelse, igen ude med riven: Journaliststanden har overtaget magten i DR. Og det går helt tilbage til 1968, skriver han i en kronik i Berlingske i dag.

For godt et år siden langede Ole Hyltoft ud efter cheferne i DR. Der var "for meget indavl", og samtidig krævede han, at "DR's bestyrelse i fremtiden skal involveres i langt flere chefansættelser end i dag".

Denne gang er det journaliststanden, det er galt med. Eller rettere, de har magten, skriver han i dagens kronik i Berlingske og konkluderer:

"Det gør, at journalistikken blomstrer i DR's programmer, mens oplysningen om vores danske og europæiske kulturarv forsømmes."

DR's næstformand, der er indvalgt med støtte fra Dansk Folkeparti, mener, at DR må vælge, om den vil styre efter seer- og lyttertal eller efter folkeoplysningens mål, og peger på, at journalisternes uforholdsmæssige store magt går langt tilbage i historien:

"Danmarks Radio blev meget hurtigt efter 1968 en af ungdomsoprørets magtbaser. Efter TV 2's oprettelse har DR's marxistiske ungdomskultur udviklet sig mere i retning af en populistisk handelsskolekultur. Men ligegyldigheden over for kulturarven, det fornemste menneskeheden har skabt, gør sig stadig gældende i DR-huset. DR er god til døgnjournalistikken, bedre end DR var i monopolets tid. Men hvad der er sket før 1990, ligger lidt hen i tågerne for DR's programlæggere. Værst når vi fjerner os fra politikken og dagliglivet og går over til kulturen," skriver Ole Hyltoft i kronikken, som kan læses her i sin fulde længde.

4 Kommentarer

Michael Bjørnbak Martensen
9. SEPTEMBER 2010
Re: Ole Hyltoft: Journaliststanden har overtaget magten i DR

Hyltoft har fat i noget, som flere andre tidligere har sat fingeren på: Journalistikken drøner derudaf, hvor processen hurtigt bliver det journalistiske omdrejningspunkt. Men at DR skal hænges ud.. Jeg synes nu nok, at DR opfører sig pænt ift dagbladene.

Ift ungdomsgruppen er historisk opdatering vigtig, for den forstår ikke de små løsrevne små-proces-historier. Og ungdommen er jo ret vigtig! http://www.youngerthinking.com/ 

Nels Sørensen
9. SEPTEMBER 2010
Det hørte/sete afhænger af …

"[J]ournalistikken blomstrer i DR's programmer …" ?

Hmmm, det er nu som man ta'r det!

Geert Mørk
9. SEPTEMBER 2010
Re: Ole Hyltoft: Journaliststanden har overtaget magten i DR

Kære Tanja Nyrup Madsen.

Jeg tror dit svar er et meget godt eksempel hvad Hyltoft mener:-) I modsætning til bageren og til din opfattelse af situationen er det nemlig ikke DIG og dine journalistiske kolleger, der ejer DR. Det er bl.a. mig og resten af befolkningen. Derfor er du og dine kolleger og din arbejdsplads underlagt andre krav om hvad der skal være på hylderne end min iøvrigt udmærkede bager og min meget pålidelige mekaniker. Og bl.a. derfor har politikerne faktisk også noget at skulle have sagt over din arbejdsplads. Selvom de fleste journalistner sikkert gerne ville styre hele "bageriet".

Iøvrigt tillykke med dit job i DR:-)

Hej fra Geert Mørk

Tanja Nyrup Madsen
9. SEPTEMBER 2010
Re: Ole Hyltoft: Journaliststanden har overtaget magten i DR

Jeg har kun arbejdet i kort tid i DR, og alligevel har jeg allerede opdaget, at DR som den eneste medievirksomhed, jeg har været i nærheden af, styres af alle andre end journalister. Hvilket ellers ville være meget naturligt, eftersom det jo er journalistik, der er butikkens kerneprodukt. Hvis journalisters ønske om at tage magten over journalistikken i DR kan vække Ole Hyltofts forargelse, er der muligheder for mange gode læserbreve fremover fra hans hånd. Lad mig hjælpe til med et par forslag her: 'Bagerne har overtaget magten i bagerierne' eller 'Mekanikerne har overtaget magten på autoværkstederne' - men måske er den overskrift, der burde vække forargelse snarere: 'Politikerne har overtaget magten i DR'.

 MVH Tanja Nyrup Madsen