Olav Skaaning: Årets grave-journalister skilte sig ikke ud

Der var ikke én enkelt journalist, der skilte sig særligt ud, da Danmarks bedste graverjournalister blev kåret, siger FUJ-juryens formand, Olav Skaaning Andersen. Han kalder det "uværdigt", at der blev buh'et under prisuddelingen. 

Der var ikke én enkelt journalist, der skilte sig særligt ud, da Danmarks bedste graverjournalister blev kåret, siger FUJ-juryens formand, Olav Skaaning Andersen. Han kalder det "uværdigt", at der blev buh'et under prisuddelingen. 

Da Ekstra Bladets graverjournalister, Bo Elkjær og John Mynderup, i weekenden fik tildelt den fine FUJ-pris for deres artikler om "Svindel med CO2-kvoter", modtog de et massivt bifald fra de forsamlede på årets Fagfestival, som det også kan høres i dette tv-indslag.

Og generelt var der stor tilfredshed med fordelingen af priserne i de forskellige kategorier (magasin, radio, bøger, tv og film samt avis)

Men ifølge formanden for årets FUJ-jury, Olav Skaaning Andersen, var valget af årets vindere ikke helt så nemt.

"Hvis man ser overordnet på det, så var der ikke en ting, der skilte sig helt vildt ud. Der var et højt bundniveau – men der var ingen, hvor vi i juryen var sikre på, at den ville helt sikkert vinde," siger han til Journalisten.dk.

Ifølge Olav Skaaning så var der dog en enkelt undtagelse, dokumentarfilmen "Armadillo", som derfor fik juryens specialpris.

"Det var undersøgende journalistik på en anden måde. Og vi har taget højde for den kritik, der har været, at filmen indeholder nogle rekonstruerede scener. Men den kommer så tæt på virkeligheden, som man kan, og derfor er det så stærk undersøgende journalistik."

Han synes dog, at vi generelt har et højt niveau for undersøgende journalistik i Danmark.

"Der bliver produceret masser af fremragende gedigen journalistik, som vi kan være stolte af – ikke mindst i en tid med krise og nedskæringer i branchen. Så hvis man skal sige noget overordnet, så er det måske historien om humlebien, der finder ud af, at den kan flyve."

Olav Skaaning Andersen synes iøvrigt ikke om den måde et mindretal blandt tilhørerne modtog B.Ts. to nominerede journalister, da de kom på scenen.

"Jeg synes det er uværdigt at pifte dem ud, når en meget kompetent jury har nomineret dem. Man kan være uenig, men det er bare for lavt at huje to mand ud på sådan en festaften. Jeg synes det var pinligt," siger Olav Skaaning Andersen til Journalisten.dk.

Se tv-indslag fra prisuddelingen her, hvor der blev buh'et, og læs den komplette vinderliste her – med juryens hovedbegrundelser.

1 Kommentar

bent øberg
16. NOVEMBER 2010
Re: Olav Skaaning: Årets graver-journalister skilte sig ikke ud
skaaning skiller sig da ud.. mega meget..