search

Oktober-læsertal: Kun én avis mister læsere

Oktober måneds læsertal fra TNS Gallup ser usædvanligt pæne ud for printaviserne. Lolland-Falsters Folketidende mister som den eneste avis læsere. Online er tv2.dk for anden måned i træk større end dr.dk målt på antallet af brugere

Onsdag offentliggjorde TNS Gallup oktober måneds læsertal for de danske printaviser. For en gangs skyld rummer tallene gode nyheder for stort set alle aviser.

Dermed fortsætter de gode takter fra september måneds læsertal, der bød på læserfremgang til 7 ud af målingens 13 aviser.

Men i denne måned ser tallene endnu bedre ud. Lolland-Falsters Folketidende mister som den eneste betalingsavis læsere, hvis man sammenligner det nyeste kvartal – gennemsnittet fra august til oktober – med kvartalet inden. Tilbagegangen er dog kun på 1.000 læsere.

Kristeligt Dagblad fastholder samme læsertal i perioden, mens der er fremgang til alle andre betalingsaviser.

Procentvis er fremgangen størst til Ekstra Bladet. Avisen får i perioden 13.000 flere læsere, hvilket svarer til en fremgang på 10 procent. Men også Information og Nordjyske følger godt med – her er fremgangen på henholdsvis otte og syv procent.

Online er tv2.dk for anden måned i træk større end dr.dk målt på antallet af brugere. Altfordamerne.dk sniger sig for første gang med ind i top-20, mens borsen.dk ryger ud. 

Rettet klokken 10.18: I den sidste graf stod 1.002.225 brugere ved berlingske.dk. Der skulle stå 1.081.267 brugere. Fejlen er rettet.

Kommentarer
6
Kjeld Poulsen Kürstein
06.11.15 14:00
Hvordan kan det så være, at
Hvordan kan det så være, at Lolland-Falsters Folketidende ligger helt i top med et plus på 19,6 procent, hvis man spørger Mediawatch?
Tjek her:
http://mediawatch.dk/secure/Statistik/Laesertal_aviser/article8184478.ece
Fremhævet af Journalisten
Lars Fogt
07.11.15 15:51
Fordi journalistens måde at
Fordi journalistens måde at gøre tallene op på er manipulerende. Juii er år for år den måned færrest læser avis - folk er på sommerferie, hvor de har afmeldt avisen. Julitallene er typisk 10-30 procent lavere end resten af året. Efter sommerferien vil læsertallene altid gå op. Journalisten har simpelthen valgt den forkerte metode, da de sammenligner læsertallet fra juli- september med læsertallet fra august til oktober. Mediawatch gør derimod tallene op på den rigtige måde, da de sammenligner læsertallet med året før.
Fremhævet af Journalisten
Kjeld Poulsen Kürstein
09.11.15 13:57
Tak, Lars Fogt.
Tak, Lars Fogt.
Fremhævet af Journalisten
Øjvind Hesselager, redaktør
10.11.15 12:32
Kære kritikere

Kære kritikere

Når Journalisten omtaler månedstal fra Gallup, sammenligner vi gennemsnittet af det seneste kvartal med gennemsnittet af det foregående kvartal, mens fx MediaWatch sammenligner seneste kvartal med samme kvartal året før.

Vi bruger den metode efter anvisning fra Gallup fordi den bedst viser læserudviklingens løbende tendens.

Derimod: Når vi to gange om året omtaler halvårstallene fra Gallup, sammenligner vi det seneste halvår med samme halvår året inden.

Halvårstallene er baseret på et større antal interviewpersoner og giver et billede af de strukturelle og overordnede tendenser.

Journalistens metode til at beskrive månedstallene har den ulempe, at der typisk – som Lars Fogt ganske rigtigt er inde på – bliver læst mindre avis i sommerferie-perioden.

Når juli er med inde i de tre måneder, Journalisten tager et gennemsnit af, vil vi derfor overveje, om vi fremover skal tilføje en note om, at juli måneds læsertal kan være påvirket af sæsonudsving.

Tak for kritisk læsning!

Med venlig hilsen
Fremhævet af Journalisten
Lars Fogt
12.11.15 07:48
I må da gerne tilføje en note
I må da gerne tilføje en note, men det i skriver er jo stadig forkert og tyder på pivringe talforståelse. I skriver "Onsdag offentliggjorde TNS Gallup oktober måneds læsertal for de danske printaviser. For en gangs skyld rummer tallene gode nyheder for stort set alle aviser.

Dermed fortsætter de gode takter fra september måneds læsertal, der bød på læserfremgang til 7 ud af målingens 13 aviser."

Det er jo ikke rigtigt, at I kan sige tallene rummer gode nyheder. For det gør de ikke. Slet ikke.

Hvorfor har I ikke taget med den usikkerhed, der er i undersøgelsen? Det har I jo selv været efter aviser for ikke at skrive tydeligt nok. Dobbelte standarder?
Fremhævet af Journalisten
Hans Sørensen
12.11.15 08:46
"New standards" Fogt ;-)
"New standards" Fogt ;-)
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen