Ok til medie-værksted

 Mediehuset i Århus har fem mediefolk, der alle er ansat i fleksjob. De har nu fået deres egen overenskomst. 

 

Mediehuset i Århus har fem mediefolk, der alle er ansat i fleksjob. De har nu fået deres egen overenskomst.

 

Per Sarto, der er konsulent for Århus Kommune, har indgået aftalen sammen med næstformand i Dansk Journalistforbund, Fred Jacobsen, og daglig leder af mediehuset, Erik Mei-nung.

Den eneste sammenlignelige overenskomst på området er den, der er indgået med Tv-Aalborg. Det er også denne aftale, overenskomsten for Mediehuset har taget udgangspunkt i. Mediehusets medarbejdere er sikret mindsteløn, hvilket vil sige grundløn samt tillæg.

"Vi ville gerne have ordnede forhold for vores flexjobbere og sørge for, at de personlige tillæg bliver udmålt rigtigt. Det er vigtigt for os som konsulenter at sørge for, at de forhold er i orden. Det er vigtigt, at de kommer i arbejde, men også at det sker på overenskomstrigtige vilkår," siger Per Sarto.

"Vi har et problem med vores overenskomstområde. Der er mange forskellige aftaler, men her har vi et eksempel på, hvordan der kan laves en lokal aftale på et område," siger Fred Jacobsen og tilføjer, at det er med til at holde fast på nogle folk, der ellers ville ryge ud af arbejdsmarkedet.

Fleksjobberne på Mediehuset i Århus producerer blandt andet radio og tv.

0 Kommentarer