search

OK med voldtægt på nettet?

Ligesom man tror, man har nået bunden for, hvad man kan tillade sig at kalde journalistik, bliver man pludseligt beriget med endnu et godt eksempel på, at vi måske stadig befinder os i et frit f

Ligesom man tror, man har nået bunden for, hvad man kan tillade sig at kalde journalistik, bliver man pludseligt beriget med endnu et godt eksempel på, at vi måske stadig befinder os i et frit fald.

TV2.dk – et af landets efter sigende troværdige og seriøse medier – bringer et privatbrev om en voldtægt begået mod brevets forfatter. Allerede der blinker alle lamper.

Heldigvis greb seernes redaktør Lars Bennike ind over for de pågældende TV2-medarbejdere, der lige havde misset en grænse for, hvad man kan tillade sig. Dog går kritikken på, at man ikke hørte modparten. Altså, man må godt bringe et brev med beskrivelse af en voldtægt, sålænge de nævnte i brevet får lov til at sige: Hov nej, sådan var det ikke.

En ting er, at man på EB og BT har tradition for at levere slibrige detaljer om den slags. Men TV2? Er der sket et skred? Er man så indforstået med det allesteds nærværende krimistof, at alt nu er tilladt inden for genren? Når bare man hører begge parter?

Kald mig bare sippet, men min forståelse af, hvad "seriøse og troværdige" medier kan tillade sig at bringe, ligger et helt andet sted.

Lars Bennike gør et godt stykke arbejde – uden tvivl – tak for ham, TV2. Han identificerer fjenden helt præcist som værende hurtigheden og den ubarmhjertige konkurrence.

»Det er et problem, at konkurrencen om at komme først på nettet er så stor, at man kommer til at se stort på, at man skal indhente flere parters syn på sagen, før man offentliggør det. Men vi må stå fast på, at formalia skal være i orden. Og når der er tale om partsindlæg, skal man være særligt opmærksom på, at der kan være skjulte dagsordener,« siger Lars Bennike.

OK, totalt logik for enhver, der vil kalde sig journalist. Men hvad med substansen? Hvor går grænsen for, hvad man vil tillade sig at bringe videre?

Jeg spørger oprigtigt, fordi jeg aldrig har været på et medie, hvor den slags berettiger til en historie. Men det er også to år siden, at jeg forlod branchen, så måske er mine kriterier for, hvad der er væsentligt og vedkommende fuldkommen oldnordiske – og TV2 et helt andet sted, end sidst jeg tjekkede.

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen