Også JydskeVestkysten forlader Ritzau

JydskeVestkysten bliver den tredje avis, der forlader nyhedsbureaet Ritzau. Avisen planlægger en ny nyhedstjeneste i samarbejde med Berlingske (Opdateret).  

JydskeVestkysten bliver den tredje avis, der forlader nyhedsbureaet Ritzau. Avisen planlægger en ny nyhedstjeneste i samarbejde med Berlingske (Opdateret).  

Endnu en kunde og medejer har kort før fristens udløb forladt Ritzaus Bureau. Det er JydskeVestkysten, der ligesom Berlingske Media og Bornholms Tidende dropper samarbejdet med nyhedsbureaet. Det bekræfter direktør i Ritzaus Bureau Lars Vesterløkke over for Journalisten.dk. Han er ikke umiddelbart overrasket over udmeldingen fra JydskeVestkysten.

»Det var noget, vi ikke havde håbet på, men vi havde overvejet risikoen for, at de ville følge Berlingske Media,« siger han til Journalisten.dk.

JydskeVestkysten bliver altså den tredje avis, der forlader ejerkredsen i Ritzau, efter at Berlingske Media i fredags meldte ud, at de ikke vil forlænge deres aftale med nyhedsbureauet. Berlingske droppede samarbejdet på trods af, at Ritzaus bestyrelse forsøgte at komme koncernen i møde ved at give Ritzau mulighed for at sælge mindre og mere skræddersyede pakker til sine kunder.

Administrerende direktør på JydskeVestkysten Peter Orry siger til Mediawatch.dk, at den vestjyske avis planlægger at gå sammen med Berlingske for at lave en ny nyhedstjeneste.  

»Ritzau gør et rimeligt godt og solidt arbejde, men jeg synes ikke, at det altid er topfremragende. Det er et solidt produkt, som man må respektere, men en alternativ nyhedstjeneste kan være mere målrettet, og vi får indflydelse på, hvordan den skal bygges op. Endelig er der det forhold, at vi i kraft af familiemedlemskabet med Berlingske er med i "glastrappen", som sikrer, at vi har adgang til nyheder fra alle medier i koncernen. Det skal kombineres med noget, man kan bygge op ved siden af og tilsammen skabe et godt alternativ,« siger Peter Orry til Mediawatch.dk.

At JydskeVestkysten nu dropper Ritzaus Bureau, får ikke den store betydning for det arbejde med nyhedsbureauets profil, der er godt i gang, fortæller Lars Vesterløkke.

»Vi er allerede i gang med en proces, der peger fremad. Vi har længe planlagt, at vi skal arbejde med en ny strategi for 2012. Nu får den et andet indhold og et hurtigere forløb, end jeg havde forestillet mig, men på mange måder er det den samme grundidé. Men vi sætter mere fart på udviklingen og ser på de muligheder, der er med denne nye situation,« siger han til Journalisten.dk.

Opdateret 14.32 med udtalelsen fra Peter Orry.

3 Kommentarer

Franz Krüger
2. SEPTEMBER 2011
Journalistens dækning af Ritzau

Jeg er helt enig med Hanne.

Nu har fagbladet igen en forsidehistorie om valget. Endda en gammelkendt historie om meningsmålinger, som slet ikke er nogen nyhed. Det oplyses jo i alle aviser at målingerne bygger på flere dages optælling.

Men det vigtigste i den her uge - udviklingen på Ritzau og konsekvenserne for branchen, medarbejderne, hele strukturen for den danske nyhedsformidling og landet - ja, det er der ikke et ord om,

Kom nu. 

Mikael NIelsen
2. SEPTEMBER 2011
Re: Også JydskeVestkysten forlader Ritzau

vores nationale nyhedsbureau". Den udtalelse får mig til at tænke på de gamle kommunistiske lande, hvor der var et statsligt nyhedsbureau, som udsendte alle nyhederne og kontrollerede pressen gevaldigt - både i deres egne respektive lande og til dels i udlandet.

Min holdning er, at ritzau alt for længe har fået lov til at køre monopol-agtigt og sidde på hele nyhedsmarkedet. Jeg er sikker på, at det vil være sundt med noget konkurrence - så kan det også være, at vi slipper for, at alle nyhedsmedier i Danmark bringer samme historier hele tiden.

 

 

Hanne Holdkjær
1. SEPTEMBER 2011
Re: Også JydskeVestkysten forlader Ritzau

Kære fagblad.

Det ville glæde mig, hvis man kunne læse lidt mere om konsekvenserne af udviklingen på Ritzau på Journalisten. I skriver rigtig mange historier om valgkampen og hvor meget valgdækningen - målt på badevægt. Men hvad der sker med vores nationale nyhedsbureau? Og hvordan det kapitalfonds-ejede Berlingske - som nu også har 800 mio. kr. i ryggen fra staten til Radio 7/11 - ser stort på de publicistiske grundprincipper for nyheds-solidariteten i Danmark - ja, det får ikke rigtig nogen opmærksomhed. Desværre. Men der er altså temmelig meget på spil for nyhedsdemokratiet, så give det lige en tanke.

Gode hilsener

Hanne H.