search

Og vinderen er: Journalistikken!

DJ's mærkesager har været helt i centrum under arbejdet med forslag til en ny mediestøtte.

DJ's mærkesager har været helt i centrum under arbejdet med forslag til en ny mediestøtte. Helt grundlæggende er vi enige om, at støtten principielt skal være en demokratistøtte, og præcis derfor er en væsentlig del af støtten flyttet fra at give penge til distributører til at give penge til indhold.

Derfor er jeg stolt af, at vinderne af udvalgets arbejde er indholdet, altså journalistikken i tæt forening med borgerne, som sikres et fortsat stærkt alsidigt og mangfoldigt medielandskab. Det er nemlig nødvendigt, hvis demokratiet fortsat skal udvikles.

For dagbladene er det her altafgørende, for det betyder, at de både i forhold til produktion og udvikling meget enklere kan spille på flere platforme. Og for de rene online medier betyder kursændringen, at de nu også bliver omfattet af mediestøtte – oven i købet også supplementsordningen, som de landsdækkende nichedagblade er det. Dermed er der også taget hånd om de publicistiske medier, der ikke har den annoncestyrke, som de store mediehuse har.

Det hidtidige Dagbladsnævn foreslås omlagt til et medienævn – faktisk ret præcis som DJ allerede for to år siden foreslog. Jeg kunne godt tænke mig lidt flere økonomiske muskler i nævnet, men det er nu op til politikerne, for også her har udvalget faktisk lagt op til indtil flere muligheder. Nu er der i hvert fald til en start.

Hele ordningen betyder reelt, at støtten til dagblade og onlinemedier nu går til produktion af indhold. Den sidste store klump er 0-momsen, som langsomt mister sin værdi. Det er her, næste omgang skal tages. Vi skal sikre, at de midler, der ligger gemt i 0-momsen, realiseres i takt med, at de forsvinder.

Arbejdet er ikke færdigt, men det er rigtig godt begyndt, og Folketinget har fået serveret forslag, som er lige til at implementere.

 

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen